´╗┐

Teste din geografie: Relieful marin

teste online


     

Cum se numeste spatiul marin care margineste continentul, si care se poate desfasura in interiorul spatiului oceanic pe sute si chiar mii de km?

Relieful marin

Cum se numeste zona joasa de acumulare formata dupa retragerea nivelului marilor si oceanelor la nivelele actuale?

Relieful marin

Cum se numeste zona situata la marginea exterioara a unei campii litorale, fiind de altfel si segmentul cel mai dinamic al acesteia?

Relieful marin

Cum se numeste forma de relief existenta pe crusta continentala care realizeaza legatura morfologica intre continente si bazinele oceanice?

Relieful marin

Cum se numeste subunitatea marginii continentale situata intre limita inferioara a podisului continental si platforma continentala?

Relieful marin

Cum se mai numeste glacisul continental?

Relieful marin

Cum se mai numeste versantul continental?

Relieful marin

Cum se mai numeste selful continental?

Relieful marin

Cum se numeste forma de relief ce se constituie intr-o campie neteda, usor inclinata, cu dimensiuni diferite, dar oricum de zeci de km, si acoperita in permanenta de apa?

Relieful marin

Cum se numeste forma de relief ce reprezinta un segment al marginii continentale, cu o inclinare medie de 4° (3-6°, uneori pana la 200) si este situat intre ruptura de panta a muchiei platformei continentale si schimbarea de panta de la contactul cu glacisul continental?

Relieful marin

Frontul litoral se subdivide in urmatoarele subunitati:

Relieful marin

Care sunt cele doua tipuri de dorsale?

Relieful marin

Cum se numeste forma de relief ce reprezinta acel segment al profilului transversal cu o inclinare de 0.5° care face direct legatura intre abruptul continental si campia abisala?

Relieful marin

Cum se numeste forma de relief ce reprezinta un lant muntos cu lungimi si latimi mari, cu versanti si creste inalte care se ridica deasupra fundului propriu-zis al oceanelor cu 1000-2000 de metri, uneori chiar 3000 de metri, si atunci cand apare la suprafata apei formeaza insule?

Relieful marin

Cum se numeste forma de relief ce se prezinta ca un sant larg de cativa kilometri si cu adancimi de cateva sute sau chiar mii de metri, cu un profil tansversal in forma de "U"?

Relieful marin

Cum se numeste forma de relief ale fundurilor bazinelor oceanice cu aspect plan si neted, cu valori mici ale energiei de relief?

Relieful marin

Cum se numesc formele de relief sub forme de depresiuni, santuri sau pur si simplu gropi inguste, alungite si foarte adanci, situate in general la marginile continentale afectate de miscari tectonice, vulcanism si seismicitate accentuata?

Relieful marin

Cum se numeste forma de relief reprezentate de inaltimi ale fundului submarin, de la zeci pana la cateva sute de metri, in general de forma conica?

Relieful marin

Cum se numesc ridicaturile de forma conica care nu sunt altceva decat vulcani submarini, care se termina de regula cu o platforma tesita, aproape neteda?

Relieful marin

Cum se numesc culmile rotunjite sau creste ascutite care separa doua bazine sau sub-bazine oceanice (ocean-mare marginala), doua santuri sau doua fose?

Relieful marin

Intrebarea numarul din 20 - teste online din geografie