´╗┐

Teste online din geografie

teste din geografie noi

Teste din geografie: Geografie generala 1

Geografie generala 1

Geografia este o ramura consacrata a stiintei inca din Antichitate devenind o stiinta propriu-zisa abia dupa a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Denumirea stiintei a fost data de Eratostene in secolul al III-lea i.e.n. care, plecand de la etimologia termenului de geografie "ghea" care inseamna Pamant si "graphien" care inseamna descriere a botezat ramura stiintifica de azi cunoscuta sub numele de Geografie. Eratostene a identificat si o prima definitie a geografiei spunand ca "Geografia este stiinta care se ocupa cu descrierea Pamantului". Testeaza-ti cunostintele geografice rezolvand testul "Geografie generala 1".

Start test

Teste online noi: Testul numarul 1 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Geografie generala 2

Geografie generala 2

Geografia este stiinta ce reprezinta un ansamblu sistematic de cunostinte obtinute prin investigarea si studiul naturii si societatii, prin observatie si rationament. Ca oricare alta ramura a stiintei si Geografia trebuie sa raspunda unor exigente teoretice menite sa-i asigure un statut stiintific cert, legitim si unanim recunoscut. Rezolva testul "Geografie generala 2" pentru a-ti testa cunostintele geografice.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 2 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Geografie generala 3

Geografie generala 3

Primele descrieri si preocupari geografice ce au avut loc inca din antichitate, cand cercetatorii aveau in vedere o serie de teritorii restranse, insa, treptat, interesul a fost extins asupra intregului spatiu cunoscut denumit de catre grecii antici drept oikumena. Integrarea preocuparilor geografice la nivel planetar a condus la ipoteza ca Pamantul constituie obiectul preocuparilor stiintifice ale geografiei, prin studiul formei si dimensiunilor sale, alcatuirea materiala si diferentierea spatiala a suprafetei terestre. Ulterior, aceasta modalitate de identificare a geografiei cu studiul suprafetei terestre s-a mentinut pana la jumatatea secolului al XIX-lea, asa cum se identifica din definitia data de Alfred Hettner in anul 1921 care spunea ca: "Geografia este stiinta despre fata Pamantului dupa deosebirile ei locale", mentionand ca "suprafata terestra nu este o suprafata, ci un obiect fizic cu o grosime apreciabila, un invelis geografic alcatuit din partile solida, lichida si gazoasa si care adaposteste viata". Parcurgand testul "Geografie generala 3" iti vei testa cunostintele geografice.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 3 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Geografie generala 4

Geografie generala 4

Geografia moderna reprezinta un ansamblu sistematic de cunostinte obtinute prin investigarea si studiul naturii si societatii, prin observatie si rationament. Ca oricare alta ramura a stiintelor moderne si Geografia trebuie sa raspunda unor exigente teoretice menite sa-i asigure un statut stiintific cert, legitim si unanim recunoscut. Statutul stiintific cert al Geografiei este realizat prin identificarea urmatoarelor aspecte: definirea domeniului stiintific, precizarea obiectului de cercetare, edificarea unui sistem propriu de reprezentari stiintifice si nu in ultimul rand formularea unui punct de vedere propriu in privinta modului de cercetare a problemelor studiate. Te invitam sa-ti testezi cunostintele geografice rezolvand testul "Geografie generala 4".

Start test

Teste online noi: Testul numarul 4 din categoria teste online din geografie

1

2 3 4 »
«

»