Teste online din geografie

teste din geografie - pagina 15

Teste din geografie: Geografie economica

Geografie economica

Geografia economica este ramura a geografiei umane care studiaza sursele de existenta si care opereaza cu modelele spatiale ale productiei, distributiei si consumului de bunuri si servicii. Ea include si elemente din alte stiinte cum ar fi: sociologie, demografie sau economie. Toate la un loc au rolul de a impune o viziune globala ce trebuie analizata n fiecare loc si moment, deoarece geografia economica are menirea de a sesiza toate elementele revolutionare atat pe plan cultural, social, politic, cat si pe plan tehnologic. Geografia economica are ca obiect de studiu aspectele spatiale ale productiei, repartitiei, schimbului si consumului de bunuri materiale, localizarea si dinamica factorilor economici, conexiunea lor teritoriala cu componentele geografico-fizice, geodemografice si geoecologice.

Start test

Teste online: Testul numarul 57 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Geografie umana

Geografie umana

Geografia este una dintre cele mai vechi stiinte aparuta din necesitatea omului de a cunoaste mediul in care traia. Inca din primele stadii ale civilizatiei omenesti, omul acumuleaza cunostinte geografice pe care le amplifica si diversifica ulterior. Acestea cunosc o evolutie complexa in raport cu gradul de cunoastere umana: mai intai ele se afla intr-o faza de acumulare a faptelor necesare, mai tarziu in una de examinare, de descriere a mediului geografic, iar apoi si de explicare si valorificare a acestuia. Geografia umana este o reprezentare a lumii si a practicilor umane, a carei sens se trage din ideologiile sociale si din problematica specifica acestei ideologii.

Start test

Teste online: Testul numarul 58 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Demografie geografica

Demografie geografica

Demografia geografica reprezinta studiul dinamicii populatiilor umane. Ea cuprinde studiul marimii, structurii si distributiei populatiei, precum si modul in care o populatie se modifica in timp in urma nasterilor, deceselor, migratiei si imbatranirii. Este stiinta care, pe langa studiul variabilelor demografice ca atare ale populatiei este interesata si de studierea unor caracteristici aditionale ale populatiei, cum ar fi cele etnice, economice sau sociale, precum si a conditionarilor, determinarilor si implicatiilor social-economice ale fenomenelor si proceselor demografice. Aceasta stiinta abordeaza populatia intr-o maniera concret-istorica si o considera ca o variabila de o importanta deosebita, a ansamblului social, ca un sistem specific al sistemului social global. Analiza demografica se poate referi la societati intregi sau la grupuri definite dupa diferite criterii: nivel de educatie, nationalitate, religie, etc.

Start test

Teste online: Testul numarul 59 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Geografia economica a Romaniei

Geografia economica a Romaniei

Geografia economica sau socio-economica este axata pe probleme tangentiale sau de profunzime cum ar fi: resursele naturale de sol sau subsol si exploatarea lor, aspecte istorico-geografice, toponimia si structurile administrativteritoriale, populatia si asezarile, activitatile economice, sociale si culturale, protectia si conservarea mediului in profil teritorial, precum si analizele teritoriale ale fenomenelor politice (geopolitice). Parcurgand acest test iti poti testa cunostintele privind geografia economica a Romaniei.

Start test

Teste online: Testul numarul 60 din categoria teste online din geografie

« 12 13 14

15

16 17 18 »
«

»