´╗┐

Teste online din anatomie si medicina

teste din anatomie si medicina - pagina 16

Teste din anatomie si medicina: Fobia, stare de teama obsedanta

Fobia, stare de teama obsedanta

Spre deosebire de alte tulburari anxioase, in care teama este difuza si uneori persoana nici nu stie de ce anume se teme, in cazul fobiilor obiectul fricii este bine delimitat si cunoscut. Persoana se poate teme de animale: caini, serpi, broaste, de fenomene: naturale traznet, furtuna sau de unele situatii: transportul public, zborul cu avionul, condusul masinii, etc. Frica este intensa si persistenta si apare de indata ce persoana ia contact cu obiectul fobiei, putind avea loc un atac de panica circumscris situational. Persoanele care sufera de fobii inteleg ca frica lor este excesiva si exagerata, dar nu pot face nimic pentru a diminua intensitatea anxietatii.

Start test

Teste online: Testul numarul 61 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Fobia, starea de frica bolnavicioasa nemotivata

Fobia, starea de frica bolnavicioasa nemotivata

Specialistii spun ca frica este o reactie normala la situatiile care ne pun in pericol producandu-ne o reactie, de fuga, atunci cand stimulul advers este foarte puternic, sau de lupta, atunci cand simtim ca putem sa il infruntam. Fobia este o frica ce depaseste ratiunea si pe care o dezvoltam ori de cate ori suntem expusi la situatia respectiva sau la stimulul respectiv sau doar ne imaginam stimulul.

Start test

Teste online: Testul numarul 62 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Fobia, starea patologica de frica obsedanta

Fobia, starea patologica de frica obsedanta

Conform statisticilor s-a stabilit ca 11% dintre oameni sunt diagnosticati cu diferite fobii, insa datele neoficiale arata ca aproximativ 50% dintre noi avem cel putin o fobie. Fobia este extrem de raspandita, insa pentru a fi diagnosticata trebuie sa fie mai veche de sase luni si sa nu apara numai la expunerea cu stimulul, ci si la simpla imaginare a lui. Daca vrei sa-ti testezi

Start test

Teste online: Testul numarul 63 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Fobia, teama persistenta si irationala

Fobia, teama persistenta si irationala

Carui om normal nu i-a fost frica, la un moment data in viata, de ceva sau de cineva? Fie ca ne-am temut pentru viata noastra sau a altcuiva in situatii limita sau pur si simplu am simtit un nod in gat cand am trecut pe langa un caine, frica este o urmare fireasca a activarii instinctului nostru de conservare.Insa ce se intampla, cand frica de anumite obiecte sau situatii se declanseaza si dincolo de contactul direct cu stimulul care o provoaca, cand frica devine irationala, obsedanta si incontrolabila? Atunci vorbim de o fobie.

Start test

Teste online: Testul numarul 64 din categoria teste online din anatomie si medicina

« 13 14 15

16

17 »
«

»