´╗┐

Teste online din anatomie si medicina

teste din anatomie si medicina noi

Teste din anatomie si medicina: Stafilococul auriu

Stafilococul auriu

Stafilococii reprezinta un grup de bacterii, adica microbi sau germeni ce pot provoca o serie de boli infectioase localizate in diverse tesuturi ale corpului. Stafilococul auriu este o bacterie patogena ce adeseori ajunge sa produca diferite infectii localizate in mai multe zone ale corpului. Toate persoanele pot fi purtatoare de stafilococ auriu sau de alte specii de stafilococi deoarece acestia fac parte din microflora mamiferelor, insa pot fi doar purtatori fara ca persoana respectiva sa fie afectata. Stafilococul auriu poarta si numele de suprabacterie datorita faptului ca a devenit extrem de rezistent la multe antibiotice.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 1 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Cardiologie 1

Cardiologie 1

Cardiologia este o specialitate medicala care are drept obiect de activitate bolile inimii si ale vaselor de sange. Cardiologia cuprinde diagnosticul si tratamentul bolilor cardiace congenitale, bolii cardiace ischemice, insuficientei cardiace, valvulopatiilor, aritmiilor si al bolilor pericardului.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 2 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Cardiologie 2

Cardiologie 2

Cardiologia este o specialitate prin excelenta clinica, in care comunicarea cu pacientul prin intermediul anamnezei, impreuna cu examenul fizic, au o pondere foarte mare in clarificarea diagnosticului si stabilirea conduitei terapeutice. Alaturi de acestea, un rol important il au si investigatiile paraclinice specifice, unele utilizate aproape intotdeauna (electrocardiograma), altele doar in unele cazuri particulare.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 3 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Cardiologie 3

Cardiologie 3

Rolul cardiologiei este acela de a depista, diagnostica, trata si recupera bolnavii cu suferinte cardiovasculare prin mijloace nechirurgicale. Sedentarismul si dieta bogata in grasimi a dus la marirea cazurilor de hipotensivi, hipertensivi, cardiaci si oameni cu afectiuni cardiace. Bolile de inima au devenit ceva obisnuit; in perioada 1940-1967 numarul cazurilor cu afectiuni cardiace a crescut atat de mult incat Organizatia Mondiala de Sanatate le-a considerat cea mai mare epidemie din istorie.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 4 din categoria teste online din anatomie si medicina

1

2 3 4 »
«

»