Teste online din anatomie si medicina

teste din anatomie si medicina - pagina 11

Teste din anatomie si medicina: Celula 2

Celula 2

Celula este un element constitutiv fundamental al organismelor vii, alcatuita din membrana, citoplasma si nucleu, reprezentand cea mai simpla unitate anatomica. Exista organisme, cum ar fi cele mai multe bacterii care sunt unicelulare, adica constau dintr-o singura celula, sau alte organisme, cum ar fi oamenii care sunt multicelulare. Un om are aproximativ 100 bilioane de celule. Dimensiunea tipica a celulei este de 10μm iar masa tipica celulei este de 1 nanogram. Cea mai lunga celula umana este de aproximativ 135 μm si se gaseste in cornul anterior din maduva spinarii in timp ce celulele granulare din cerebel, cele mai mici, pot avea circa 4 μm.

Start test

Teste online: Testul numarul 41 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Masuri ale sanatatii muncii

Masuri ale sanatatii muncii

Sanatatea muncii constituie un ansamblu de activitati institutionalizate care au drept scop asigurarea celor mai bune conditii in desfasurarea procesului de munca, aparare a vietii, integritatii corporale si sanatatii lucratorilor si a altor persoane participante la procesul de munca. In zilele noastre sanatatea muncii pune accent pe prevenire si protectie in scopul asigurarii celor mai bune conditii de munca, prevenirii accidentelor si bolilor profesionale in randul lucratorilor si al adaptarii proceselor de munca si de protectie la progresul stiintei si tehnicii.

Start test

Teste online: Testul numarul 42 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Nutritia

Nutritia

Nutritia reprezinta aprovizionarea celulelor si a organismelor cu alimentele necesare pentru a sustine viata. Multe probleme comune de sanatate pot fi prevenite sau atenuate, sau chiar vindecate cu un regim alimentar sanatos. O dieta slaba poate avea un impact daunator asupra sanatatii, cauznd boli, cum ar fi deficit de scorbut, beriberi, si kwashiorkor, la fel se intampla si in cazul unei diete bogate care duce la obezitate si sindrom metabolic, dezvoltandu-se boli cronice sistematice comune ca bolile cardiovasculare, diabet si osteoporoza. Dieta se refera la un regim alimentar special, recomandat fie in cazul unei maladii fie, mai curent, pentru mentinerea starii de sanatate, pentru pastrarea sau atingerea unei anumite greutati corporale. O dieta consta din anumite reguli alimentare care impun consumul de nutrienti in anumite cantitati si din anumite grupuri de alimente. Aceste reguli sunt dependente de datele biologice ale individului care urmeaza dieta si variaza de la o dieta la alta. O nutritie bine echilibrata face intotdeauna diferenta dintre un om sanatos, activ si vesel si un om care este in permanenta stresat, obosit si inevitabil, se confrunta cu probleme de sanatate.

Start test

Teste online: Testul numarul 43 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Alimentatia

Alimentatia

Alimentatia este obligatorie pentru mentinerea vietii reprezentand unul din factorii externi cei mai importanti, cu influenta asupra starii de sanatate fizica si psihica. Alimentatia reprezinta domeniul in care se fac cele mai grave erori, deoarece omul modern se hraneste intr-un mod nesanatos, mananca prost si mult, fapt ce face ca o persoana din doua sa sufere de exces de greutate. Aceasta are efect nefast asupra sistemului osos, a scheletului si asupra aparatului motor, in special asupra partii inferioare a corpului. Alimentatia sanatoasa defineste o alimentatie adaptata si echilibrata atat energetic cat si nutritional, astfel incat sa satisfaca nevoile proprii fiecarui individ pentru sustinerea si intretinerea organismului in conditii optime. Alimentatia sanatoasa asigura dezvoltarea optima a organismului, mentine starea de sanatate, previne imbolnavirile si astfel creste speranta de viata si calitatea acesteia. Obiectivele alimentatiei sunt: asigurarea energiei necesare organismului si acoperirea nevoilor nutritionale, ceea ce presupune includerea tuturor nutrientilor in cantitati si proportii optime.

Start test

Teste online: Testul numarul 44 din categoria teste online din anatomie si medicina

« 8 9 10

11

12 13 14 »
«

»