´╗┐

Teste din stiinta: Unitati de masura

teste online


     

Cat reprezinta un yoctogram?

Unitati de masura

Bobul de orz a fost folosit ca unitate de masura pentru lungime de catre anglo-saxoni. Cat reprezinta acesta transformat in milimetri?

Unitati de masura

Fermierii din Anglia obisnuiau sa masoare suprafata unui teren agricol prin cat puteau animalele lor sa are intr-o zi, astfel un acru era definit ca suprafata maxima care poate fi arata cu un bou intr-o zi. Cat reprezinta un acru transformat in metri patrarti?

Unitati de masura

Inainte de anul 1850 iugarul a fost folosit in Romania si reprezenta suprafata pe care o pot ara doi boi intr-o zi. Cat masura un iugar transformat in metri patrati inainte de anul 1850?

Unitati de masura

Livra era o unitate de masura pentru greutati folosita in special in tarile anglo-saxone. Cat cantarea o livra transformata in kilograme?

Unitati de masura

In tarile anglo-saxone, in paralel cu sistemul metric, la masuratori este utilizat si inchul. Cat reprezinta un inch transformat in centimetri?

Unitati de masura

Cat masoara o mila terestra englezeasca transformata in metri?

Unitati de masura

Cat masoara o mila marina englezeasca transformata in metri?

Unitati de masura

Yardul este o unitate de masura englezeasca pentru lungime. Cat masoara un yard transformat in metri?

Unitati de masura

Galonul este o unitate de masura pentru volum frecvent utilizata in tarile anglofone. Cat reprezinta un galon transformat in litri?

Unitati de masura

In vechime englezi foloseau degetul ca unitate de masura. Cat reprezinta un deget transformat in milimetri?

Unitati de masura

Palmacul este o veche unitate de masura pentru lungime, folosita mai ales in Moldova, echivaland cu aproximativ a opta parte dintr-o palma. Cat masura un palmac moldovean transformat in milimetri?

Unitati de masura

Versta este o unitate de masura pentru distante folosita in trecut mai ales in Rusia. Cat masura o versta transformata in metri?

Unitati de masura

In vechime englezi foloseau piciorul ca unitate de masura. Cat reprezinta un picior transformat in metri?

Unitati de masura

Pana la introducerea sistemului metric in tara noastra s-au folosit diferite unitati de masura diferite pe provinciile istorice. Cat reprezenta 1 klafter in Transilvania transformat in metri?

Unitati de masura

Pana la introducerea sistemului metric in tara noastra s-au folosit diferite unitati de masura diferite pe provinciile istorice. Cat reprezenta o prajina in Moldova transformata in metri?

Unitati de masura

Talantul a fost unul din unitatile vechi de masura a masei, precum si unitatile corespunzatoare de valoare echivalente cu aceste mase a unui metal pretios, acesta avea aproximativ masa de apa necesara pentru a umple o amfora. Cat cantarea un talant grecesc, sau un talant antic?

Unitati de masura

Unitatea de masura Kelvin este definita, conform conventiilor internationale, prin doua puncte: zero absolut si punctul triplu al apei. Cat reprezinta o grade Kelvin transformate in grade Celsius?

Unitati de masura

Uncia este o unitate de masura a greutatilor folosita si astazi in Anglia. Cat masoara o uncie transformata in grame?

Unitati de masura

Metoda englezeasca de masurare a lungimii cu ajutorul palmei mai este de asemenea utilizata si astazi in unele zone rurale. Concret, o lungime de palma este distanta dintre varful degetului mare si varful degetului mic, atunci cand degetele sunt rasfirate si intinse la maxim. Cat reprezinta palma transformata in centimetri?

Unitati de masura

Intrebarea numarul din 20 - teste online din stiinta