´╗┐

Teste diverse: Secrete culinare

teste online


     

Jerk este un fel de mancare in care carnea de porc sau de gaina este lasata la uscat si ulterior marinata cu o combinatie de mirodenii. Ce tara are specific acest tip de mancare?

Secrete culinare





Ce mancare traditionala din bucataria romaneasca este preparata din carne, organe, carnati/costita afumata, garnitura din mamaliga cu oua ochiuri si branza rasa?

Secrete culinare





Ce prajitura "inventata" de fratii Capsa si-a capatat numele de la cel al unui cunoscut maresal francez aflat in misiune oficiala in Bucuresti in 1920, in onoarea caruia a fost de altfel conceputa?

Secrete culinare





Sortimentul de pizza numit "Marguerita" contine trei alimente principale, fiecare sugerand una dintre culorile aflate pe drapelul Italiei. Doua dintre ele sunt rosiile si branza. Care este cel de-al treilea?

Secrete culinare





Ce aperitiv rece a fost inventat in 1950 si denumit dupa un celebru pictor venetian datorita faptului ca avea o culoare ce-i amintea proprietarului restaurantului de paleta coloristica folosita de pictorul respectiv?

Secrete culinare





Ce fel de mancare, ce contine multe mirodenii a fost denumit dupa deportatii din Canada secolului 18 care l-au creat si dupa care a mai fost denumit si un parc national din Maine, SUA?

Secrete culinare





Somloi galuska este o prajitura traditionala...?

Secrete culinare





De ce nu se pastreaza usturoiul in frigider?

Secrete culinare





Pentru ca ficatul sa nu se intareasca si sa ramana fraged, inainte de prajire nu trebuie...?

Secrete culinare





Orezul isi va pastra culoarea alba si boabele nu se vor lipi intre ele daca in apa de fiert se pune...?

Secrete culinare





Cum se numeste carnea de rechin care a trecut printr-un anumit proces de fermentare si care este lasata la uscat timp de cinci luni?

Secrete culinare





Cand se adauga sarea la sotarea legumelor, pentru a se evita pierderea sucului acestora?

Secrete culinare





Care este cea mai intrebuintata leguma din lume?

Secrete culinare





De ce nu se foloseste albusul oualor de rata la prajituri?

Secrete culinare





Amareala castravetilor poate fi inlaturata daca dupa ce sunt taiati felii, se introduc 10 minute in...?

Secrete culinare





Puii se rumenesc bine daca inainte de a-i scoate de la cuptor sunt stropiti cu...?

Secrete culinare





Andivele isi pierd din amaraciune daca dupa ce le este scoasa tulpina tare, sunt puse in apa amestecata cu...?

Secrete culinare





Care este cea mai veche leguma folosita de om?

Secrete culinare





Cel mai bun caviar provine de la un peste care traieste in apele Marii Negre si Marii Caspice. Cum se numeste acest peste?

Secrete culinare





Vinul alb din sosuri poate fi inlocuit cu...?

Secrete culinare





Intrebarea numarul din 20 - teste online de diverse