´╗┐

Teste de inteligenta: Puterea inteligentei

teste online


     

Pe malurile unui rau cresc, fata in fata, doi palmieri. Inaltimea unui palmier este de 300 de centimetri si a celuilalt de 20 de centimetri, distant dintre palmieri fiind de 50 de centimetri. Pe varful fiecarui palmier sta cate o pasare. La un moment dat ambele pasari au observat un peste care a aparut la suprafata apei intre cei doi palmieri, ele s-au repezit deodata asupra pestelui si l-au ajuns in acelasi timp. La ce distant de palmierul mai inalt a aparut pestele?

Puterea inteligentei

Cum poate fi impartit numarul 45 in patru parti, astfel incat daca la prima parte adaugam 2, din a doua parte scadem 2, a treia parte o inmultim cu 2, iar a patra parte o impartim la 2 rezultatele sa fie egale intre ele?

Puterea inteligentei

Cate oi avea un cioban daca atunci cand le numara cate doua, cate trei, cate patru, cate cinci, sau cate sase, intotdeauna ii mai ramanea cate o oaie razleata, in schimb daca le numara cate sapte nu mai ramane nici una.

Puterea inteligentei

0 drezina inainteaza cu o viteza de 30 de km/h in fata unui tren care merge cu 50km/h. Cati kilometri le separa, daca trenului ii sunt necesare 15 minute pentru a ajunge drezina?

Cand bunica face supa, pune cate un bob de fasole la doua boabe de mazare. Daca supa ei contine 300 de boabe de fasole, cate boabe de mazare sunt?

Puterea inteligentei

Ce numar este cu tot atat de mare decat 10 cu cat este mai mic decat jumatate din ceea ce este 30 daca lipseste 10?

Puterea inteligentei

Un tenisman a castigat, in urma cu o luna, de doua ori mai mult decat oricare dintre ceilalti trei colegi de echipa, in timp ce acestia au castigat parti egale. Ce parte din castigul echipei ii apartine tenismanului?

Puterea inteligentei

Daca un avion este in intarziere cu trei minute si pierde cate trei secunde pe minut, dupa cate minute va avea intarziere de o ora?

Puterea inteligentei

Doi alpinisti, Albert si Mihai, paseau alaturi avand fiecare in spate cate un rucsac greu. Albert se tot plangea de greutatea poverii sale, insa Mihai i-a spus: daca as lua de la tine 10 kilograme, greutatea mea ar deveni de doua ori mai grea decat a ta. Iar daca tu ai lua 10 kilograme de la mine, povara ta ar deveni egala cu a mea. Cate kilograme duceau Albert si Mihai?

Puterea inteligentei

Daca 20 de oameni pot sapa 40 de gropi in 60 de zile, in cate zile pot sapa 10 oameni 20 de gropi?

Puterea inteligentei

Cati kilometri poate fugi un iepure in 3 minute daca fuge cu o viteza de doua ori mai mica decat cea a vanatorilor care fug cu 40 Km/h?

Jumatate din incasarile zilnice ale unui taximetrist, plus 100 de lei sunt realizate intre orele 20-22. Daca a incasat intr-o zi 1500 de lei, ce suma a obtinut intre orele mentionate?

Puterea inteligentei

Un cos cu mere contine cu 1/3 mai multe mere decat un al doilea cos, al doilea cos are cu 3 mere mai putin decat celalalt. Cate mere sunt in primul cos?

Puterea inteligentei

Sunt 4 bete de lungimi diferite, toate numere intregi. Cu trei bete poate fi format un triunghi, daca este inlocuit unul din bete cu al patrulea, cel lasat de-o parte, poate fi obtinut un alt triunghi, asemenea cu primul. Care este suma minima a lungimilor celor patru bete?

Puterea inteligentei

Daca se defineste operatorul binar & cu urmatoarele proprietati: 1 & 1 = 0: 4 & 3 = 55; 5 & 9 = 44; 4 & 7 = 15; 8 & 6 = 476 si 10 & 14 = 804. Cat este 11 & 29 ?

Puterea inteligentei

Pe masa sunt puse 3 carti de joc: o pica, o cupa si o trefla. Se stie ca: un 8 este la dreapta unui valet, un 10 este la stanga cupei si cupa este la stanga treflei. Ce carti sunt pe masa de la stanga la dreapta?

Puterea inteligentei

Cantitatea minima necesara pentru inlocuirea caloriilor cheltuite de organism prin functionarea organelor interne si refacerea celulelor este proportionala cu suprafata externa a corpului animalului. Cunoscand acest fapt sa se stabileasca numarul caloriilor din hrana de intretinere a unui bou care cantareste 420 kg tinandu-se seama ca in aceleasi conditii un bou de 630 kg are nevoie de 13 500 de calorii.

Puterea inteligentei

In urma unui accident au existat trei martori care au observat ca soferul unui autocamion a fugit de la locul accidentului, insa niciunul dintre ei n-a memorat numarul masini care era format din 4 cifre. Fecare dintre ei a observat cate o particularitate a acestui numar: unul si-a amintit ca primele doua cifre erau idnentice, al doilea si-a amintit ca ultimile doua cifre coincideau, iar al treilea martor afirma ca numarul dat este patrat perfect. Care este numarul de inmatriculare al masinii?

Puterea inteligentei

Intr-un colt al unei table de sah care are 8 X 8 campuri este asezat un cal. Care este numarul minim de mutari astfel incat acest cal ajunge in coltul diagonal opus al tablei de sah?

Puterea inteligentei

Gasiti cel mai mic numar intreg pozitiv avand 6 ca ultima cifra, cu proprietatea urmatoare: daca acest 6 se muta la inceput, se obtine un numar de patru ori mai mare decat cel initial. De exemplu, numarul 1236 se va transforma in 6123 (dar 6123 : 1236 > 4),iar 3126 se transforma in 6312 (dar 6312 : 3216 < 4).

Puterea inteligentei

Intrebarea numarul din 20 - teste online de inteligenta