´╗┐

Teste de logica: Logica generala

teste online


     

Un nevazator are intr-o cutie 53 de plicuri cu ceai din care: 16 sunt de capsuni, 25 sunt de musetel si 12 de mure. Cate plicuri trebuie sa scoata pentru a fi sigur ca are din fiecare tip de ceai macar un plic?

Logica generala

Un taran vinde in piata oua. Vine primul client si-i cere jumatate din ouale pe care le are plus inca o jumatate de ou. Al doilea client ii cere la fel, jumatate din ouale pe care le are plus inca o jumatate de ou. Vine al treilea client si la fel ii cere, jumatate din ouale pe care le are plus inca o jumatate de ou. Astfel, taranul isi vinde toate ouale. Cate oua a avut taranul?

Logica generala

Biblioteca mea are 282 de carti plus doua treimi din numarul total de carti. Cate carti cuprinde biblioteca mea?

Logica generala

Aranjand cuvintele "Ingheta apa poate nu" obtineti o propozitie...

Logica generala

O roata de bicicleta are 50 de spite. Cate spatii poti numara intre ele?

Logica generala

Plasa de sarma a unui gard drept este intinsa pe 117 piloni verticali care o sustin. Cate spatii poti numara intre stalpi?

Logica generala

Un grup de copii se intalnesc la un concurs unde toti si-au adus cateii. In total sunt 22 de capete si 72 de picioare. Cati copii si cati catei sunt?

Logica generala

Alina este in acelasi timp intre cei mai buni 15 agenti comerciali ai firmei cat si printre cei mai slabi 15 agenti comerciali ai firmei. Cati agenti comerciali are firma?

Logica generala

La un concurs de atletism, atletul italian este pe primul loc, iar cel german pe al cincelea in timp ce ungurul se afla la o distanta egala intre cei doi. Atletul francez este inaintea atletului german, iar romanul este chiar dupa atletul ungur. Cine este pe al doilea loc?

Logica generala

Toate mamiferele au sange cald, dar nici o reptila nu are sange cald. Care este afirmatia rezultata din cele afirmate?

Logica generala

Daca cativa "Zupi" sunt si "Rupi" si fiecare "Mapi" este totodata si "Rupi" atunci cativa "Zupi" vor fi si "Mapi"?

Logica generala

Nu toti fermierii cresc struti deoarece pentru cresterea lor este necesar mult spatiu si furaje. In schimb, toti fermierii cresc pui de carne. Care este concluzia ce poate fi dedusa in urma celor doua afirmatii?

Logica generala

Unii delicventi sunt pensionari. Toti delicventii incalca legea. Care din afirmatiile de mai jos este adevarata?

Logica generala

Cristina are patru ani. Sora sa mai mare Monica este de trei ori mai batrana decat Cristina. Ce varsta va avea Monica cand ea va fi de doua ori mai batrana decat Cristina?

Logica generala

25 de pasari stau pe un copac, toate in afara de 12 zboara. Cate pasari au ramas pe copac?

Logica generala

Pe un cerc sunt patru puncte aflate la distante egale. De cate linii drepte este nevoie pentru ca fiecare punct sa fie unit cu celelalte?

Logica generala

Un supermarket cumpara cafea in valoare de 120000 RON si o vinde cu 150000 RON. Pentru fiecare punga de cafea vanduta are un profit de 50 RON. Cate pungi a vandut comerciantul?

Logica generala

Painea se ieftineste cu 20% pentru o perioada de timp, dupa care producatorii vor sa o readuca la pretul initial. Cu cat la suta trebuie sa mareasca pretul redus al painii pentru a-si indeplini obiectivul?

Logica generala

Daca toti "Mamba" sunt "Bamba" si toti "Bamba" sunt "Stamba", atunci:

Logica generala

Cate minute mai sunt pana la ora 20, daca acum 45 de minute erau tot atatea minute trecute de ora 18?

Logica generala

Intrebarea numarul din 20 - teste online de logica