´╗┐

Teste de inteligenta: Inteligenta ca aptitudine generala

teste online


     

De catre ori formeaza acele ceasornicului (cel ce indica ora si cel ce indica minutele) un unghi de 90 de grade in decurs de 12 ore?

Inteligenta ca aptitudine generala

O doamna incercand sa-si ascunda varsta reala raspunde in felul urmator la intrebarea "Cati ani aveti?". An 22 de ani daca nu se iau in seama weekendurile (sambata si duminica) si cate o luna din fiecare vara. Cati ani are doamna misterioasa?

Inteligenta ca aptitudine generala

Anna, Bill, Cindy, si Daniel lucreaza la un proiect. Anna, Bill si Cindy pot finaliza proiectul in 10 zile; Bill, Cindy si Daniel pot finaliza proiectul in 11 zile; Cindy, Daniel, si Anna pot finaliza proiectul in 12 zile; Daniel, Anna si Bill pot finaliza proiectul in 13 zile. Care dintre cei patru are cele mai bune performante in cadrul proiectului?

Inteligenta ca aptitudine generala

O firma ce face reclame din polistiren au preturi diferite in functie de cuvintele cerute. De exemplu: VARA costa 14 euro, PRIMAVARA costa 31 de euro, TOAMNA costa 21 de euro iar IARNA costa 18 euro. Cat costa ANOTIMPUL?

Inteligenta ca aptitudine generala

Numarul de ore ramase din ziua de astazi este egal cu jumatate din numarul de ore trecute deja. Cat este ceasul?

Inteligenta ca aptitudine generala

O familie are patru copii de varste diferite, iar cel mai mic are mai mult de un an. Cati ani are cel mai mare copil daca tinem cont de faptul ca daca inmultim varstele celor patru copii vor fi egale cu 792?

Inteligenta ca aptitudine generala

Trei mere au fost cantarite in perechi de cate doua si au avut urmatoarele greutati: 200 grame, 204 grame si 208 grame. Cat cantareste cel mai usor mar?

Inteligenta ca aptitudine generala

Trei muncitori calificati si patru necalificati reusesc sa construiasca un gard in cinci zile, pe cand daca la gard ar muncii doi muncitori calificati si patru necalificati ar fi construit in sase zile. Care dintre cele doua categorii de muncitori au o productivitate mai mare?

Inteligenta ca aptitudine generala

Intr-un institut de cercetare accesul este restrictionat de un sistem de securitate care genereaza un numar aleatoriu pe care cercetatorii stiu sa-l transforme pentru a avea acces in laborator. Primului cercetator venit la munca i s-a atribuit numarul UNU, acesta a tastat numarul 3 si a intrat, urmatorului cercetator i s-a atribuit numarul PATRU, acesta a tastat numarul 5 si a intrat... Ce numar va trebui sa tasteze ultimul cercetator daca i s-a atribuit numarul SASE?

Un pepene cantareste 5 kilograme din care 95% este apa. Dupa ce s-a mai copt apa din pepene a scazut la 75%. Cat cantareste pepenele dupa ce s-a copt?

Inteligenta ca aptitudine generala

O grupa este formata din 9 studenti ce lucreaza la un proiect, insa fiecare are de scris cate un capitol. Pentru a finaliza proiectul trebuie puse toate capitolele la un loc, motiv pentru care capitolele scrise de studenti sunt trimise prin email. Care este numarul minim de email-uri trimise pentru a avea fiecare student proiectul in forma finala?

Inteligenta ca aptitudine generala

Pentru a prinde doua poze pe un perete este nevoie de minim 6 pioneze deoarece se pot suprapune colturile. Care este numarul minim de pioneze pentru a prinde 11 poze?

Inteligenta ca aptitudine generala

O masina a fost vanduta de noua cu 40000 de euro. Valoarea de piata a masinii se depreciaza constant cu 50% pe an. Dupa cati ani valoarea masinii va fi mai mica de 5 euro?

Inteligenta ca aptitudine generala

Bunica Cristinei a cumparat in anul 1970 o masina ce valora 55000 de dolari. Masina s-a depreciat cate 10% an de an pana in anul 1990. Dupa anul 1990, valoarea masinii a inceput sa creasca cu 10% an de an. Cat valora masina in anul 2010?

Inteligenta ca aptitudine generala

Intr-un cazinoau din Mombasa 90% din jucatori au pierdut 100 de dolari fiecare, 9% din jucatori au pierdut 1000 de dolari fiecare, iar restul au castigat 10.000 de dolari fiecare. Cati jucatori a avut cazinoul in acea zi daca se stie ca la inchidere cazinoul a avut un profit de 80000 de dolari?

Inteligenta ca aptitudine generala

Mai multi studenti doresc sa inchirieze o masina pentru a merge intr-o calatorie. Daca fiecare ar pune 12 lei le lipsesc 4 lei, pe cand daca fiecare ar pune 14 lei ar avea in plus 4 lei. Care este numarul de studenti ce vor sa inchirieze masina?

Cristina vrea sa-si cumpere o pereche de cizme pe care a gasit-o in oferta a trei magazine online dupa cum urmeaza: in primul magazin erau reduse cu 50% si a mai primit un voucher de 50% din pretul redus, in al doilea magazin erau reduse cu 60% si a mai primit un voucher de 40% din pretul redus, iar in al treilea magazin erau reduse cu 70% si a mai primit un voucher de 30% din pretul redus. Din care magazin online isi poate cumpara cizmele mai ieftin?

Inteligenta ca aptitudine generala

O banca are in seiful ei 240 de lingouri de aur identice ca forma, dimensiune si aspect, insa unul este mai usor decat celelalte. Un angajat al bancii trebuie sa descopere cu ajutorul unei balante lingoul mai usor. Care este minimul de utilizari a balantei pentru a descoperii lingoul mai usor?

Ionel a fost ieri la frizerie si a fost tuns in 12 minute. Cat il costa pe Ionel taierea unui singur fir de par daca stim ca frizerul taxeaza 180 de lei pe ora si ca Ionel are 120000 de fire de par in cap?

Inteligenta ca aptitudine generala

Patru prieteni trebuie sa ghiceasca numarul de vaci dintr-o ciurda. Alex a spus ca sunt 21 de vaci, Bob a spus ca sunt 26 de vaci, Chris a spus ca sunt 20 de vaci, iar Daniel a spus ca sunt 21 de vaci. Cate vaci sunt in ciurda, daca stim ca doua dintre raspunsuri difera cu 2, iar celelalte doua raspunsuri difera cu 3 fata de numarul real de vaci?

Inteligenta ca aptitudine generala

Intrebarea numarul din 20 - teste online de inteligenta