´╗┐

Teste de logica: Gandire logica

teste online


     

Norris, Oribe, Paulsen, Rosen, Semonelli, Tan si Underwood calatoresc cu un avion si li se va repartiza unul dintre cele 9 locuri numerotate de la 1 la 9 si aranjate pe randuri dupa cum urmeaza: randul din fata: locurile 1,2,3, randul din mijloc: locurile 4,5,6 si ultimul rand: 7,8,9. Numai locurile de pe acelasi rand sunt alaturate. Repartizarea locurilor trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: Oribe trebuie sa fie pe ultimul rand, Paulsen sta langa Rosen si de asemenea, langa un loc neocupat, Rosen se afla pe randul din spatele randului pe care se afla locul lui Norris si nici Semonelli nici Underwood nu au locurile langa Norris. Careia dintre urmatoarele perechi de calatori ii pot fi repartizate locurile 2 si respectiv 8?

Gandire logica

Norris, Oribe, Paulsen, Rosen, Semonelli, Tan si Underwood calatoresc cu un avion si li se va repartiza unul dintre cele 9 locuri numerotate de la 1 la 9 si aranjate pe randuri dupa cum urmeaza: randul din fata: locurile 1,2,3, randul din mijloc: locurile 4,5,6 si ultimul rand: 7,8,9. Numai locurile de pe acelasi rand sunt alaturate. Repartizarea locurilor trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: Oribe trebuie sa fie pe ultimul rand, Paulsen sta langa Rosen si de asemenea, langa un loc neocupat, Rosen se afla pe randul din spatele randului pe care se afla locul lui Norris si nici Semonelli nici Underwood nu au locurile langa Norris. Daca lui Semonelli si Underwood nu le sunt repartizate locuri pe acelasi rand, care dintre urmatoarele afirmatii este falsa?

Gandire logica

Norris, Oribe, Paulsen, Rosen, Semonelli, Tan si Underwood calatoresc cu un avion si li se va repartiza unul dintre cele 9 locuri numerotate de la 1 la 9 si aranjate pe randuri dupa cum urmeaza: randul din fata: locurile 1,2,3, randul din mijloc: locurile 4,5,6 si ultimul rand: 7,8,9. Numai locurile de pe acelasi rand sunt alaturate. Repartizarea locurilor trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: Oribe trebuie sa fie pe ultimul rand, Paulsen sta langa Rosen si de asemenea, langa un loc neocupat, Rosen se afla pe randul din spatele randului pe care se afla locul lui Norris si nici Semonelli nici Underwood nu au locurile langa Norris. Daca lui Semonelli i s-a repartizat un loc pe acelasi rand cu Underwood, caruia dintre calatorii de mai jos i-ar putea fi repartizat un loc alaturi de unul dintre locurile neocupate?

Gandire logica

Norris, Oribe, Paulsen, Rosen, Semonelli, Tan si Underwood calatoresc cu un avion si li se va repartiza unul dintre cele 9 locuri numerotate de la 1 la 9 si aranjate pe randuri dupa cum urmeaza: randul din fata: locurile 1,2,3, randul din mijloc: locurile 4,5,6 si ultimul rand: 7,8,9. Numai locurile de pe acelasi rand sunt alaturate. Repartizarea locurilor trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: Oribe trebuie sa fie pe ultimul rand, Paulsen sta langa Rosen si de asemenea, langa un loc neocupat, Rosen se afla pe randul din spatele randului pe care se afla locul lui Norris si nici Semonelli nici Underwood nu au locurile langa Norris. Daca locul repartizat lui Tan este alaturi de un loc repartizat altui calator si de asemenea alaturi de unul dintre locurile neocupate, care dintre urmatoarele afirmatii trebuie sa fie adevarata?

Gandire logica

Norris, Oribe, Paulsen, Rosen, Semonelli, Tan si Underwood calatoresc cu un avion si li se va repartiza unul dintre cele 9 locuri numerotate de la 1 la 9 si aranjate pe randuri dupa cum urmeaza: randul din fata: locurile 1,2,3, randul din mijloc: locurile 4,5,6 si ultimul rand: 7,8,9. Numai locurile de pe acelasi rand sunt alaturate. Repartizarea locurilor trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: Oribe trebuie sa fie pe ultimul rand, Paulsen sta langa Rosen si de asemenea, langa un loc neocupat, Rosen se afla pe randul din spatele randului pe care se afla locul lui Norris si nici Semonelli nici Underwood nu au locurile langa Norris. Daca lui Oribe i s-a repartizat un loc langa unul dintre locurile neocupate, care dintre afirmatiile de mai jos trebuie sa fie adevarata?

Gandire logica

Comisia bugetara a unei biblioteci universitare trebuie sa reduca exact cinci dintre cele opt domenii de cheltuieli - G,L,M,N,P,R,S si W - in conformitate cu urmatoarele conditii: daca domeniile G si S sunt reduse, domeniul W va fi de asemenea redus; daca domeniul N este redus, nici domeniul R si nici domeniul S nu vor fi reduse; daca domeniul P este redus, domeniul L nu va fi redus; exact doua dintre cele trei domenii L, M si R vor fi reduse. Care dintre cele de mai jos ar putea fi lista corecta si completa a domeniilor de cheltuieli reduse de catre comisie?

Gandire logica

Comisia bugetara a unei biblioteci universitare trebuie sa reduca exact cinci dintre cele opt domenii de cheltuieli - G,L,M,N,P,R,S si W - in conformitate cu urmatoarele conditii: daca domeniile G si S sunt reduse, domeniul W va fi de asemenea redus; daca domeniul N este redus, nici domeniul R si nici domeniul S nu vor fi reduse; daca domeniul P este redus, domeniul L nu va fi redus; exact doua dintre cele trei domenii L, M si R vor fi reduse. Daca domeniul W este redus, care dintre variantele de mai jos ar putea fi o lista corecta si completa a celorlalte patru domenii care urmeaza a fi reduse?

Gandire logica

Comisia bugetara a unei biblioteci universitare trebuie sa reduca exact cinci dintre cele opt domenii de cheltuieli - G,L,M,N,P,R,S si W - in conformitate cu urmatoarele conditii: daca domeniile G si S sunt reduse, domeniul W va fi de asemenea redus; daca domeniul N este redus, nici domeniul R si nici domeniul S nu vor fi reduse; daca domeniul P este redus, domeniul L nu va fi redus; exact doua dintre cele trei domenii L, M si R vor fi reduse. Daca domeniul P este redus, care dintre perechile de domenii de cheltuieli de mai jos contine cele doua domenii care trebuie reduse?

Gandire logica

Comisia bugetara a unei biblioteci universitare trebuie sa reduca exact cinci dintre cele opt domenii de cheltuieli - G,L,M,N,P,R,S si W - in conformitate cu urmatoarele conditii: daca domeniile G si S sunt reduse, domeniul W va fi de asemenea redus; daca domeniul N este redus, nici domeniul R si nici domeniul S nu vor fi reduse; daca domeniul P este redus, domeniul L nu va fi redus; exact doua dintre cele trei domenii L, M si R vor fi reduse. Daca atat domeniul L cat si domeniul S sunt reduse, care dintre perechile de domenii de cheltuieli de mai jos contine cele doua domenii care trebuie reduse?

Gandire logica

Comisia bugetara a unei biblioteci universitare trebuie sa reduca exact cinci dintre cele opt domenii de cheltuieli - G,L,M,N,P,R,S si W - in conformitate cu urmatoarele conditii: daca domeniile G si S sunt reduse, domeniul W va fi de asemenea redus; daca domeniul N este redus, nici domeniul R si nici domeniul S nu vor fi reduse; daca domeniul P este redus, domeniul L nu va fi redus; exact doua dintre cele trei domenii L, M si R vor fi reduse. Daca domeniul R nu este redus, care dintre variantele de mai jos trebuie sa fie adevarata?

Gandire logica

Comisia bugetara a unei biblioteci universitare trebuie sa reduca exact cinci dintre cele opt domenii de cheltuieli - G,L,M,N,P,R,S si W - in conformitate cu urmatoarele conditii: daca domeniile G si S sunt reduse, domeniul W va fi de asemenea redus; daca domeniul N este redus, nici domeniul R si nici domeniul S nu vor fi reduse; daca domeniul P este redus, domeniul L nu va fi redus; exact doua dintre cele trei domenii L, M si R vor fi reduse. Daca atat domeniul M cat si domeniul R sunt reduse, care dintre perechile de mai jos contine doua domenii dintre care nici unul nu va fi redus?

Gandire logica

Comisia bugetara a unei biblioteci universitare trebuie sa reduca exact cinci dintre cele opt domenii de cheltuieli - G,L,M,N,P,R,S si W - in conformitate cu urmatoarele conditii: daca domeniile G si S sunt reduse, domeniul W va fi de asemenea redus; daca domeniul N este redus, nici domeniul R si nici domeniul S nu vor fi reduse; daca domeniul P este redus, domeniul L nu va fi redus; exact doua dintre cele trei domenii L, M si R vor fi reduse. Care dintre domeniile de mai jos trebuie redus?

Gandire logica

Un bijutier face un colier insirand un singur sirag de margele colorate intr-o singura directie de la incheietoare. Fiecare dintre margele este verde, portocalie, violet, rosie sau galbena. Siragul confectionat are urmatoarele caracteristici: daca o margea violet este alaturi de o margea galbena, fiecare margea imediat urmatoare si fiecare margea care precede aceasta pereche trebuie sa fie rosie; orice pereche de margele alaturate care sunt de aceeasi culoare trebuie sa fie verde; nici o margea portocalie nu poate fi langa o margea rosie; orice portiune a siragului care contine opt margele consecutive trebuie sa includa cel putin o margea de fiecare culoare. Daca siragul are exact opt margele, care dintre variantele de mai jos ar prezenta ordinea acceptabila, pornind de la incheietoare, a celor opt margele?

Gandire logica

Un bijutier face un colier insirand un singur sirag de margele colorate intr-o singura directie de la incheietoare. Fiecare dintre margele este verde, portocalie, violet, rosie sau galbena. Siragul confectionat are urmatoarele caracteristici: daca o margea violet este alaturi de o margea galbena, fiecare margea imediat urmatoare si fiecare margea care precede aceasta pereche trebuie sa fie rosie; orice pereche de margele alaturate care sunt de aceeasi culoare trebuie sa fie verde; nici o margea portocalie nu poate fi langa o margea rosie; orice portiune a siragului care contine opt margele consecutive trebuie sa includa cel putin o margea de fiecare culoare. Daca o margea portocalie este a patra margea de la incheietoare, care dintre perechile de mai jos ar putea fi a doua si respectiv a treia margea?

Gandire logica

Un bijutier face un colier insirand un singur sirag de margele colorate intr-o singura directie de la incheietoare. Fiecare dintre margele este verde, portocalie, violet, rosie sau galbena. Siragul confectionat are urmatoarele caracteristici: daca o margea violet este alaturi de o margea galbena, fiecare margea imediat urmatoare si fiecare margea care precede aceasta pereche trebuie sa fie rosie; orice pereche de margele alaturate care sunt de aceeasi culoare trebuie sa fie verde; nici o margea portocalie nu poate fi langa o margea rosie; orice portiune a siragului care contine opt margele consecutive trebuie sa includa cel putin o margea de fiecare culoare. Daca intr-un sirag compus din opt margele, cea de a doua, a treia si a patra margea de la incheietoare sunt rosie, verde, respectiv galbena, iar cea de a sasea si a saptea sunt violet, respectiv rosie, atunci care dintre variantele de mai jos trebuie sa fie adevarata?

Gandire logica

Un bijutier face un colier insirand un singur sirag de margele colorate intr-o singura directie de la incheietoare. Fiecare dintre margele este verde, portocalie, violet, rosie sau galbena. Siragul confectionat are urmatoarele caracteristici: daca o margea violet este alaturi de o margea galbena, fiecare margea imediat urmatoare si fiecare margea care precede aceasta pereche trebuie sa fie rosie; orice pereche de margele alaturate care sunt de aceeasi culoare trebuie sa fie verde; nici o margea portocalie nu poate fi langa o margea rosie; orice portiune a siragului care contine opt margele consecutive trebuie sa includa cel putin o margea de fiecare culoare. Daca pe un sirag format din sase margele, prima si a doua margea de la incheietoare sunt violet, respectiv galbena, atunci cea de a cincea si a sasea margea nu pot fi:

Gandire logica

Un bijutier face un colier insirand un singur sirag de margele colorate intr-o singura directie de la incheietoare. Fiecare dintre margele este verde, portocalie, violet, rosie sau galbena. Siragul confectionat are urmatoarele caracteristici: daca o margea violet este alaturi de o margea galbena, fiecare margea imediat urmatoare si fiecare margea care precede aceasta pereche trebuie sa fie rosie; orice pereche de margele alaturate care sunt de aceeasi culoare trebuie sa fie verde; nici o margea portocalie nu poate fi langa o margea rosie; orice portiune a siragului care contine opt margele consecutive trebuie sa includa cel putin o margea de fiecare culoare. Daca pe un sirag format din noua margele prima si a patra margea de la incheietoare sunt violet, iar a doua si a cincea sunt galbene, care dintre variantele de mai jos ar putea fi adevarata?

Gandire logica

Un bijutier face un colier insirand un singur sirag de margele colorate intr-o singura directie de la incheietoare. Fiecare dintre margele este verde, portocalie, violet, rosie sau galbena. Siragul confectionat are urmatoarele caracteristici: daca o margea violet este alaturi de o margea galbena, fiecare margea imediat urmatoare si fiecare margea care precede aceasta pereche trebuie sa fie rosie; orice pereche de margele alaturate care sunt de aceeasi culoare trebuie sa fie verde; nici o margea portocalie nu poate fi langa o margea rosie; orice portiune a siragului care contine opt margele consecutive trebuie sa includa cel putin o margea de fiecare culoare. Daca pe un sirag format din opt margele, prima, a doua, a treia si a patra margea de la incheietoare sunt rosie, galbena, verde, respectiv rosie, atunci a cincea si a sasea margea nu pot fi:

Gandire logica

In cadrul unui concert, un numar de sase cantece O,P,T,X,Y si Z vor fi interpretate de trei solisti vocali: George, Helen si Leslie. Cantecele vor fi interpretate consecutiv ca piese solo si fiecare dintre ele va fi interpretat o singura data. Urmatoarele restrictii conditioneaza stabilirea programului concertului: cantecul Y trebuie sa fie interpretat mai inainte de cantecul T si de cantecul O; cantecul P trebuie interpretat inaintea cantecului Z si mai tarziu decat cantecul O; George poate sa interpreteze numai cantecele X,Y si Z; Helen poate sa interpreteze numai cantecele T, P si X; Leslie poate sa interpreteze numai cantecele O,P si X; Solistul vocal care interpreteaza prima melodie trebuie sa fie diferit de cel care o interpreteaza pe ultima. Care dintre variantele de mai jos este un program acceptabil pentru interpretarea cantecelor, incepand de la primul pana la ultimul cantec interpretat?

Gandire logica

In cadrul unui concert, un numar de sase cantece O,P,T,X,Y si Z vor fi interpretate de trei solisti vocali: George, Helen si Leslie. Cantecele vor fi interpretate consecutiv ca piese solo si fiecare dintre ele va fi interpretat o singura data. Urmatoarele restrictii conditioneaza stabilirea programului concertului: cantecul Y trebuie sa fie interpretat mai inainte de cantecul T si de cantecul O; cantecul P trebuie interpretat inaintea cantecului Z si mai tarziu decat cantecul O; George poate sa interpreteze numai cantecele X,Y si Z; Helen poate sa interpreteze numai cantecele T, P si X; Leslie poate sa interpreteze numai cantecele O,P si X; Solistul vocal care interpreteaza prima melodie trebuie sa fie diferit de cel care o interpreteaza pe ultima. Care dintre variantele de mai jos trebuie sa fie adevarata referitor la program?

Gandire logica

Intrebarea numarul din 20 - teste online de logica