Teste online din limba romana

teste din limba romana - pagina 7

Teste din limba romana: Sinonime

Sinonime

Sinonimele sunt cuvinte cu forme diferite dar care au acelasi sens si sunt folosite pentru a nuanta si a preciza ideea expusa in cadrul unei comunicari. Sinonimele au diferite grade de echivalenta intre ele, insa, in general, nu exista echivalenta perfecta a cuvintelor existente intr-o limba. Sinonimele pot fi clasificate in trei categorii: sinonime totale care pot fi absolute sau perfecte, partiale care pot fi relative sau imperfecte si polisemantice, adica aproximative. Tu cat de bine stapanesti acest domeniu?

Start test

Teste online: Testul numarul 25 din categoria teste online din limba romana

Teste din limba romana: Antonime

Antonime

Antonimele sunt cuvinte ale caror sensuri au anumite trasaturi semantice opuse. In acelasi timp, aceste cuvinte au si o trasatura supraordonata comuna, cum ar fi de exemplu, succes si esec deoarece acestea se opun prin majoritatea trasaturilor semantice, dar au si o trasatura comuna, un anumit rezultat care, intr-un caz este favorabil, iar in celalalt, nefavorabil, iarna si vara - anotimpuri, mare si mic - se refera la dimensiunile obiectelor, a urca si a cobori - vizeaza deplasarea in spatiu. Tu cat de bine stapanesti acest domeniu

Start test

Teste online: Testul numarul 26 din categoria teste online din limba romana

Teste din limba romana: Gramatica limbii romane 1

Gramatica limbii romane 1

Gramatica reprezinta stiinta care studiaza regulile de folosire a acelei limbi. Fiecare limba are un set specific de reguli si o structura gramaticala distincta. In mod traditional in domeniul gramaticii erau cuprinse doar doua subdomenii: morfologia care studiaza modificarea formei cuvintelor si sintaxa care studiaza imbinarea cuvintelor in propozitii si fraze. In prezent, lingvistii considera ca apartinind tot gramaticii si urmatoarele subdomenii, care studiaza alte regularitati ale limbii: fonetica, fonologia, ortografia, semantica si pragmatica.

Start test

Teste online: Testul numarul 27 din categoria teste online din limba romana

Teste din limba romana: Gramatica limbii romane 2

Gramatica limbii romane 2

Gramatica limbii romane este formata dintr-un ansamblu de reguli care descriu formele corecte de modificare a cuvintelor romanesti si a imbinarilor acestora in propozitii. Obiectul de cercetare este, asadar, structura gramaticala a limbii, respectiv morfologia si sintaxa.

Start test

Teste online: Testul numarul 28 din categoria teste online din limba romana

« 4 5 6

7

«

»