Teste online din limba romana

teste din limba romana - pagina 3

Teste din limba romana: Gramatica uzuala a limbii romane 4

Gramatica uzuala a limbii romane 4

Gramatica istorica sau gramatica diacronica este interesata de problemele originii si ale evolutiei formelor si categoriilor gramaticale din cele mai vechi timpuri pana in prezent. Aceasta se baeaza mai ales pe metoda comparativ-istorica de corelare a faptelor de limba in momente succesive ale dezvoltarii unei limbi.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 9 din categoria teste online din limba romana

Teste din limba romana: Gramatica uzuala a limbii romane 5

Gramatica uzuala a limbii romane 5

Gramatica normativa, gramatica corectiva sau gramatica prescriptiva, numita figurat gramatica greselilor sau gramatica erorilor are drept scop stabilirea regulilor gramaticale de folosire corecta a limbii, fixarea normei gramaticale si reperarea, explicarea si corectarea abaterilor de la norma gramaticala.

Start test

Teste online: Testul numarul 10 din categoria teste online din limba romana

Teste din limba romana: Gramatica uzuala a limbii romane 6

Gramatica uzuala a limbii romane 6

Gramatica generala este inspirata din ideile rationalismului francez din secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, intruchipate de "Grammmaire generale et raisonnee de Port-Royal" (1660), avand ca scop teoretizarea faptelor lingvistice dincolo de particularitatile limbilor nationale, generalizarea unor concepte gramaticale care permit stabilirea principiilor comune tuturor limbilor; va fi dezvoltata creator in cadrul gramaticii moderne, structuraliste prin gramatica universala bazata pe universalii lingvistice (categorii, relatii, tendinte comune tuturor limbilor).

Start test

Teste online: Testul numarul 11 din categoria teste online din limba romana

Teste din limba romana: Gramatica uzuala a limbii romane 7

Gramatica uzuala a limbii romane 7

Gramatica comparata stabileste asemanarile si deosebirile dintre doua sau mai multe limbi; in cadrul gramaticii structurale, compararea a doua limbi la diferite nivele ale organizarii lor, pentru identificarea zonelor de contrast si a celor de identitate a celor doua structuri, este punctul de plecare al gramaticii contrastive.

Start test

Teste online: Testul numarul 12 din categoria teste online din limba romana

« 1 2

3

4 5 6 »
«

»