Teste online din limba romana

teste din limba romana - pagina 2

Teste din limba romana: Gramatica generala 4

Gramatica generala 4

Transferul de informatie, propriu procesului de comunicare prin limba, pune in joc mijloace lingvistice multiple si diverse, care pot fi inregistrate si descrise din perspective diferite, presupunand conceptualizari mai mult sau mai putin divergente, mai mult sau mai putin adecvate in raport cu obiectul.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 5 din categoria teste online din limba romana

Teste din limba romana: Gramatica uzuala a limbii romane 1

Gramatica uzuala a limbii romane 1

Gramatica este un sistem de organizare generala a cuvintelor unei limbi prin care se realizeaza comunicarea verbala, ce se constituie ca un ansamblu sau cod de reguli privitoare la forma si la modificarile formale ale cuvintelor, precum si la imbinarea lor in enunturi (propozitii si fraze). In acelasi timp, termenul gramatica denumeste disciplina lingvistica care studiaza sistemul gramatical al limbii.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 6 din categoria teste online din limba romana

Teste din limba romana: Gramatica uzuala a limbii romane 2

Gramatica uzuala a limbii romane 2

Domeniul gramaticii este circumscris diferit in functie de metodologia si orientarea abordarii gramaticale, fiind extins prin includerea in gramatica a formarii cuvintelor, adica prin morfologia derivationala, uneori, si a fonologiei, lexicologiei sau fiind restrans la sintaxa. Gramatica a evoluat de-a lungul timpului in functie de conceptia si obiectivele studiului limbii.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 7 din categoria teste online din limba romana

Teste din limba romana: Gramatica uzuala a limbii romane 3

Gramatica uzuala a limbii romane 3

Gramatica este formata din doua parti constitutive: morfologia care reprezinta studiul cuvantului, ca forma si sintaxa, studiul enuntului, ca imbinare de cuvinte. Cele doua ramuri ale gramaticii se afla intr-o stransa interdependenta: modificarile de forma exprima functii si raporturi sintactice diferite, iar imbinarile de cuvinte pot contribui la realizarea unor categorii gramaticale ale unor parti de vorbire.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 8 din categoria teste online din limba romana

« 1

2

3 4 5 »
«

»