Teste online din muzica

teste din muzica - pagina 2

Teste din muzica: Concertul de Anul Nou de la Viena

Concertul de Anul Nou de la Viena

Concertul de Anul Nou din Viena reprezinta, de departe, cel mai popular eveniment de muzica clasica din lume. "Marsul lui Radetzky" sau valsul "Dunarea Albastra" sunt numai cateva dintre compozitiile ce incanta anual aproape un miliard de telespectatori din lumea intreaga.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 5 din categoria teste online din muzica

Teste din muzica: Spectacol si muzica

Spectacol si muzica

Originile artei muzicale trebuie cautate inca de la inceputurile istoriei omenirii. Arta sonora poate fi considerata arta de abia din momentul in care sunetele au fost constient redate, reflectand un anumit grad de evolutie in spiritualitatea omului primitiv. Astfel,omul devine creator de arta in momentul in care ajunge sa stapaneasca gandirea si vorbirea articulata. Primele practici de natura artistica sunt legate de procesul muncii, in colectiv,cand apar comenzi ritmate, strigate sau chemari, inganari sau imbarbatari, care au devenit mai tarziu forme evoluate de magie, rituale, incantatii, cand elementul melodico-ritmat este alaturat dansului si cuvantului, formand astfel o arta sincretica.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 6 din categoria teste online din muzica

Teste din muzica: Instrumente muzicale

Instrumente muzicale

Instrumentele muzicale sunt obiecte utilizate n interpretarea compozitiilor muzicale, acestea sunt de obicei clasificate n patru mari grupe traditionale: instrumente cu coarde, suflatori din lemn, suflatori din alama si instrumente de percutie, la care se adauga suflatori cu structura complexa si instrumentele electronice. Toate instrumentele muzicale sunt caracterizate de registru si timbru.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 7 din categoria teste online din muzica

Teste din muzica: Cultura muzicala

Cultura muzicala

Originile artei muzicale trebuie cautate inca din zorii istoriei omenirii. Arta muzicala poate fi considerata abia in momentul in care sunetele sunt constient organizate, reflectand un anumit grad de evolutie in spiritualitatea omului primitiv. Astfel,omul devine creator de arta in momentul in care ajunge sa stapaneasca gandirea si vorbirea articulata. Primele practici de natura artistica sunt legate de procesul muncii, in colectiv,cand apar comenzi ritmate, strigate sau chemari, inganari sau imbarbatari etc., mai apoi ca forme evoluate de magie, rituale, incantatii, cand elementul melodico-ritmat este alaturat dansului si cuvantului, formand astfel o arta sincretica ce s-a desfasurat pe o lunga perioada de timp.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 8 din categoria teste online din muzica

« 1

2

3 »
«

»