´╗┐

Teste online din istorie

teste din istorie - pagina 6

Teste din istorie: Cultura istorica

Cultura istorica

Rolul istoriei este acela de a studia trecutul, iar trecutul inseamna timp, deci se poate afirma ca obiectul de studiu al istoriei este timpul. Istoria poate studia si prezenta evenimente care s-au petrecut in acelasi timp intr-un un spatiu extins cum ar fi un continent sau poate studia o comunitate, o regiune, o institutie, o tara de la originile acesteia pana in prezent. Testeaza-ti cunostintele din istorie parcurgant testul "Cultura istorica".

Start test

Teste online: Testul numarul 21 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Istorie universala

Istorie universala

Descrierea evenimentelor din istorie se bazeaza pe: documente scrise, istorie orala, izvoare, obiecte etc. Prin interpretarea acestor surse, studiul istoriei isi propune sa reconstituie fetele trecutului. De-a lungul timpului, istoricii si-au schimbat foarte mult felul de a interpreta trecutul si perspectiva asupra faptelor sau a evenimentelor trecute, si-au reevaluat sursele si maniera de a aborda respectivele surse.

Start test

Teste online: Testul numarul 22 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Domnitori din Moldova

Domnitori din Moldova

Marea majoritate a domnitorilor Moldovei au fost figuri emblematice ce si-au pus amprenta asupra evolutiei spirituale si materiale a Romaniei. Istoria Romaniei ar fi avut alt curs fara, vitejia lui Stefan cel Mare, fara intelepciunea lui Cantemir, fara organizarea politica, administrativa si ecleziastica a lui Alexandru cel Bun si nu in ultimul rand ale domnitorilor tradatori si supusi Imperiului Otoman.

Start test

Teste online: Testul numarul 23 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Domnitori din Tara Romaneasca

Domnitori din Tara Romaneasca

Tara Romaneasca era denumita de straini Tara Valahia, iar in documentele latinesti era cunoscuta ca Transalpina, adica tara de dincolo de Alpii Transilvaneni, cum numesc occidentalii Carpatii Meridionali. Dupa numele primului domnitor al Tarii Romanesti Basarab I unii i-au spus Basarabia sau Tara Basarabeasca, nume conservat de Moldoveni pentru regiunea malurilor Dunarii si al Marii Negre. Moldovenii numeau Tara Romaneasca Muntenia, iar Turcii ii spuneau Iflak sau Kara-Iflak. Evolutia spirituala si materiala a Tarii Romanesti a fost in stransa legatura cu domnitorul care se afla la carmuirea tarii si cu vitejia sau lasitatea acestuia.

Start test

Teste online: Testul numarul 24 din categoria teste online din istorie

« 3 4 5

6

7 »
«

»