´╗┐

Teste online din istorie

teste din istorie - pagina 5

Teste din istorie: Cultura si istorie 10

Cultura si istorie 10

Istoria este si o practica sociala: prin felul in care este scrisa, istoria se inscrie in mod fundamental in epoca in care este scrisa si joaca un rol de prima importanta in epoca scrierii ei deoarece, fiind luata drept dovada si/sau garantie a judecatii actiunilor omului, ea determina interpretarile, interactiunile si comportamentele sociale prezente si viitoare ale indivizilor.

Start test

Teste online: Testul numarul 17 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Istorie antica perioada 4000 i.e.n. - 1500 i.e.n.

Istorie antica perioada 4000 i.e.n. - 1500 i.e.n.

Inceputurile istoriei antice pot fi plasate spre sfarsitul mileniului IV i.e.n., odata cu aparitia scrierii, care este considerata unul din semnele indubitabile ale civilizatiei, toate la un loc ducand la coagularea politica a comunitatilor umane si aparitia satului. La fel si sfarsitul Antichitatii este subiect de controversa, deorece au fost propuse diverse date, de exemplu anul 325 e.n., anul in care Constantin cel Mare incepe construirea noii capitale a Imperiului Roman, Constantinopolis, data considerata, pe de alta parte, de catre bizantinologi ca fiind piatra de inceput al Imperiului Bizantin. S-au mai propus anii: 476 e.n., 572 e.n. sau anul 723, data bataliei de la Poitiers, cand Carol Martel i-a infrant pe arabi, punand capat definitiv incercarii lor de a depasi Pirineii.

Start test

Teste online: Testul numarul 18 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Istorie antica perioada 1499 i.e.n. - 400 i.e.n.

Istorie antica perioada 1499 i.e.n. - 400 i.e.n.

Antichitatea reprezinta o epoca propice in care s-au dezvoltat cultura, arta, religia si marile civilizatii. Antichitatea se imparte in trei mari perioade: perioada veche, perioada clasica si perioada tarzie. Perioada veche este cea mai lunga perioada a antichitatii, insa este perioada in care s-au dezvoltat marile civilizatii ale umanitatii. Perioada clasica este una dintre cele mai importante perioade in decursul careia s-au dezvoltat marile civilizatii. Perioada clasica a inceput in anul 776 i.e.n., cand a avut loc prima Olimpiada din Grecia antica si se termina odata cu aparitia crestinismului.Perioada tarzie este caracterizata de atacurile barbarilor asupra Imperiului Roman, adoptarea crestinismului ca religie a imperatorilor si diviziunea intre Imperiul din est si Imperiul din vest.

Start test

Teste online: Testul numarul 19 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Istorie antica perioada 399 i.e.n. - 1 i.e.n.

Istorie antica perioada 399 i.e.n. - 1 i.e.n.

Istoria antica este un capitol de mare importanta pentru intelegerea dezvoltarii si evolutiei umane, deoarece anticii au avut contributii deosebite in numeroase domenii ale vietii spirituale si materiale. Vechile civilizatii antice au influentat alte civilizatii contemporane, si in primul rand pe cea romana. Antichitatea prezinta perioada in care lumea a cunoscut una dintre cele mai pronuntate dezvoltarii, cand literatura, filosofia, artele plastice si arhitectura au fost ilustrate de personalitati de geniu, care au facut ca aceasta perioada sa fie una dintre cele mai stralucite din intreaga istorie a omenirii. In plan politic, epoca clasica se caracterizeaza prin disputa dintre doua sisteme politice si ideologice opuse.

Start test

Teste online: Testul numarul 20 din categoria teste online din istorie

« 2 3 4

5

6 7 »
«

»