´╗┐

Teste online din istorie

teste din istorie - pagina 4

Teste din istorie: Cultura si istorie 7

Cultura si istorie 7

Istoria este o relatare, o constructie a unei imagini a trecutului facuta de oameni care incearca sa descrie, sa explice sau sa faca perceptibile timpurile care s-au scurs. Indiferent de epoci sau de metode si oricare ar fi scopul subiacent al muncii istoricului, istoria este intotdeauna o constructie umana, inscrisa in epoca in care este scrisa.

Start test

Teste online: Testul numarul 13 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Cultura si istorie 8

Cultura si istorie 8

Spre deosebire de povestirea fictionala, istoria nu este construita prin intuitie intelectuala, ci pornind de la surse clare si evidente cum ar fi: documente scrise, istorie orala, obiecte etc. Prin interpretarea totalitatii acestor surse, istoria isi propune sa reconstituie diversele fatete ale trecutului. De-a lungul timpului, istoricii si-au schimbat foarte mult felul de a interpreta trecutul si perspectiva asupra faptelor sau a evenimentelor trecute, si-au reevaluat sursele si maniera de a aborda respectivele surse.

Start test

Teste online: Testul numarul 14 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Cultura si istorie 9

Cultura si istorie 9

Istoria, care nu este doar o reflectie asupra trecutului, se construieste in functie de regulile unei metode stiintifice. Aceasta a evoluat de-a lungul timpului, iar evolutia acestei metode stiintifice poarta numele de istoriografie, cuvant compus pornind de la niste etimoane grecesi; in traducere directa inseamna "istoria scrierii istoriei". Metoda de cercetare a istoriei se sprijina pe un ansamblu de stiinte auxiliare care il ajuta pe istoric sa isi construiasca povestirea.

Start test

Teste online: Testul numarul 15 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Cultura si istorie 10

Cultura si istorie 10

Istoria este si o practica sociala: prin felul in care este scrisa, istoria se inscrie in mod fundamental in epoca in care este scrisa si joaca un rol de prima importanta in epoca scrierii ei deoarece, fiind luata drept dovada si/sau garantie a judecatii actiunilor omului, ea determina interpretarile, interactiunile si comportamentele sociale prezente si viitoare ale indivizilor.

Start test

Teste online: Testul numarul 16 din categoria teste online din istorie

« 1 2 3

4

5 6 7 »
«

»