´╗┐

Teste online din istorie

teste din istorie - pagina 4

Teste din istorie: Cultura si istorie 6

Cultura si istorie 6

Istoria revolutiei industriale a fost scrisa usor diferit deoarece particularitatile revolutiei industriale s-au datorat mentinerii indelungite a iobagiei, existentei jugului strain si a lipsei, mult timp a unui stat national unitar. Revolutia industriala in Romania s-a desfasurat mai tarziu decat in Anglia, Franta, S.U.A, intr-un ritm in general lent, inegal din punctul de vedere al repartizarii teritoriale si al ramurilor industriale uneori fara o legatura organica intre ramuri. In a doua jumatate a sec. al xix- lea, schimbarile din domeniul tehnicii de productie si, legat de acesta, in acela al relatiilor sociale reflectau procesul de infaptuire a revolutiei industriale costituind baza industrializarii capitaliste a Romania.

Start test

Teste online: Testul numarul 13 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Cultura si istorie 7

Cultura si istorie 7

Istoria este o relatare, o constructie a unei imagini a trecutului facuta de oameni care incearca sa descrie, sa explice sau sa faca perceptibile timpurile care s-au scurs. Indiferent de epoci sau de metode si oricare ar fi scopul subiacent al muncii istoricului, istoria este intotdeauna o constructie umana, inscrisa in epoca in care este scrisa.

Start test

Teste online: Testul numarul 14 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Cultura si istorie 8

Cultura si istorie 8

Spre deosebire de povestirea fictionala, istoria nu este construita prin intuitie intelectuala, ci pornind de la surse clare si evidente cum ar fi: documente scrise, istorie orala, obiecte etc. Prin interpretarea totalitatii acestor surse, istoria isi propune sa reconstituie diversele fatete ale trecutului. De-a lungul timpului, istoricii si-au schimbat foarte mult felul de a interpreta trecutul si perspectiva asupra faptelor sau a evenimentelor trecute, si-au reevaluat sursele si maniera de a aborda respectivele surse.

Start test

Teste online: Testul numarul 15 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Cultura si istorie 9

Cultura si istorie 9

Istoria, care nu este doar o reflectie asupra trecutului, se construieste in functie de regulile unei metode stiintifice. Aceasta a evoluat de-a lungul timpului, iar evolutia acestei metode stiintifice poarta numele de istoriografie, cuvant compus pornind de la niste etimoane grecesi; in traducere directa inseamna "istoria scrierii istoriei". Metoda de cercetare a istoriei se sprijina pe un ansamblu de stiinte auxiliare care il ajuta pe istoric sa isi construiasca povestirea.

Start test

Teste online: Testul numarul 16 din categoria teste online din istorie

« 1 2 3

4

5 6 7 »
«

»