´╗┐

Teste online din istorie

teste din istorie - pagina 2

Teste din istorie: Istoria civilizatiei geto-dace

Istoria civilizatiei geto-dace

Istoria civilizatiei geto-dace isi are inceputurile in timpul primei varste a fierului (1200/1150 - 450/400 i.e.n.) cand a avut loc diviziunea tracilor in doua ramuri: tracii propriu-zisi (ramura sudica) si daco-getii (ramura nordica). Din marele neam tracic s-au diferentiat daco-getii, ca ramura nordica a tracilor, in spatiul carpato-danubiano-pontic, care sunt de fapt autohtoni in acest spatiu. Daco-getii au fost creatorii si purtatorii culturii hallstattiene in spatiul carpato-danubiano-pontic dupa cum dovedesc vestigiile ansamblului cultural Basarabi descoperite pe intreg teritoriu carpato-dunarean.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 5 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Primul razboi mondial

Primul razboi mondial

Toate statele care au intrat in Primul Razboi Mondial au avut fiecare interesele lor, fara sa se gandeasca la consecinte, care s-au soldat cu 10.000.000 de morti. Generalul Lyautey, rezident general al Frantei in Maroc declara: "Sunt complet nebuni! Un razboi intre europeni inseamna un razboi civil, cea mai monumentala tampenie pe care lumea a facut-o vreodata".

Start test

Teste online noi: Testul numarul 6 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Istoria crestinismului

Istoria crestinismului

Istoria crestinismului este deopotriva o disciplina a istoriei si a teologiei, care se ocupa atat cu studiul evolutiei credintei crestine, cat si cu studiul institutionalizarii si raspandirii crestinismului, de la inceputuri si pana in zilele noastre. Initial, crestinismul a inceput sa se dezvolte in Ierusalim si mai apoi in intregul Orient Mijlociu, devenind ulterior religie de stat in Armenia (301 sau 314), Etiopia (325), Georgia (337) si, in final, religia de stat a Imperiului Roman (380). Crestinismul a cunoscut o dezvoltare fara precedent in perioada Evului Mediu si o raspandire geografica deosebita in perioada marilor descoperiri geografice, devenind una din cele mai raspandite religii de pe glob, de circa 240.000.000 de adepti.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 7 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Cultura si istorie 1

Cultura si istorie 1

Antichitatea este cea de-a doua epoca a istoriei ce a inceput in jurul anului 3000 i.e.n., cand a fost inventata scrierea cuneiforma, si a durat pana in jurul anului 476, cand a cazut Imperiul Roman de Apus. Antichitatea reprezinta o epoca prolifica in care s-au dezvoltat cultura, arta, religia si marile civilizatii.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 8 din categoria teste online din istorie

« 1

2

3 4 5 »
«

»