´╗┐

Teste online din istorie

teste din istorie - pagina 2

Teste din istorie: Primul razboi mondial

Primul razboi mondial

Toate statele care au intrat in Primul Razboi Mondial au avut fiecare interesele lor, fara sa se gandeasca la consecinte, care s-au soldat cu 10.000.000 de morti. Generalul Lyautey, rezident general al Frantei in Maroc declara: "Sunt complet nebuni! Un razboi intre europeni inseamna un razboi civil, cea mai monumentala tampenie pe care lumea a facut-o vreodata".

Start test

Teste online noi: Testul numarul 5 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Istoria crestinismului

Istoria crestinismului

Istoria crestinismului este deopotriva o disciplina a istoriei si a teologiei, care se ocupa atat cu studiul evolutiei credintei crestine, cat si cu studiul institutionalizarii si raspandirii crestinismului, de la inceputuri si pana in zilele noastre. Initial, crestinismul a inceput sa se dezvolte in Ierusalim si mai apoi in intregul Orient Mijlociu, devenind ulterior religie de stat in Armenia (301 sau 314), Etiopia (325), Georgia (337) si, in final, religia de stat a Imperiului Roman (380). Crestinismul a cunoscut o dezvoltare fara precedent in perioada Evului Mediu si o raspandire geografica deosebita in perioada marilor descoperiri geografice, devenind una din cele mai raspandite religii de pe glob, de circa 240.000.000 de adepti.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 6 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Cultura si istorie 1

Cultura si istorie 1

Antichitatea este cea de-a doua epoca a istoriei ce a inceput in jurul anului 3000 i.e.n., cand a fost inventata scrierea cuneiforma, si a durat pana in jurul anului 476, cand a cazut Imperiul Roman de Apus. Antichitatea reprezinta o epoca prolifica in care s-au dezvoltat cultura, arta, religia si marile civilizatii.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 7 din categoria teste online din istorie

Teste din istorie: Cultura si istorie 2

Cultura si istorie 2

Denumirea evului mediu a fost data de umanistii italieni din a doua jumatate secolului XV-lea, care considerau perioada cuprinsa intre dezagregarea Imperiului Roman de Apus, adica anul 476 si vremea lor, ca o "epoca de mijloc", intre Antichitate si Renastere. Anul de inceput a fost acceptat mai ales de europeni iar pentru sfarsitul feudalismului s-au propus mai multe date. Astfel s-a considerat anul 1453 an in care turcii ocupau Constantinopolul, marcand sfarsitul Imperiului Bizantin sau sfarsitul secolului XV odata cu marile descoperiri geografice care au marcat puternic evolutia societatii omenesti. S-a propus si anul 1517 cand incepe Reforma sau desfasurarea revolutiilor burgheze din Tarile de Jos la sfarsitul secolului al XVI sau revolutia burgheza din Anglia de la jumatatea sec. XVII.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 8 din categoria teste online din istorie

« 1

2

3 4 5 »
«

»