´╗┐

Teste online de inteligenta

teste de inteligenta - pagina 9

Teste de inteligenta: Inteligenta rationala

Inteligenta rationala

Bertold Brecht spunea ca: "Inteligenta nu inseamna sa nu faci greseli, ci sa vezi repede cum poti sa le indrepti". Inteligenta este capacitatea mentala care implica, in principal, abilitatea de a rationa, de a rezolva probleme, lucruri abstracte, de a intelege lucruri complexe, de a invata repede si de a fi autodidact. Inteligenta nu se refera neaparat la invatarea clasica din carti ci mai degraba la modul in care percepem si intelegem spatiul ce ne inconjoara.

Start test

Teste online: Testul numarul 33 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Coeficient intelectual

Coeficient intelectual

Multi ani au fost dispute intre cei care sustin diverse teorii si factori ca fiind in legatura cu coeficientul IQ. Principalele dileme le-au reprezentat tntrebarile: "Este cineva innascut cu un anumit IQ si nimic nu poate modifica asta sau este IQ-ul o abilitate care poate fi invata si antrenata?" si "De ce anumite persoane inteligente au performante scazute si de ce anumite persoane slab pregatite au performante marite?". Nu sunt deocamdata raspunsuri clare, dar in general este acceptat faptul ca exista un numar mare de factori de interferenta precum stresul si aptitudinile si imaginea de sine care pot influenta performantele si care au o influenta si mai mare asupra succesului comparativ cu abilitatile innascute.

Start test

Teste online: Testul numarul 34 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Inteligenta vizuala

Inteligenta vizuala

Denumirea termenului"Inteligenta" provine de la latinescul intelegere, care inseamna a relationa, a organiza sau stabilirea de relatii intre relatii. Pana si terminologia sugereaza faptul ca inteligenta depaseste gandirea care se limiteaza la stabilirea relatiilor dintre insusirile esentiale ale obiectivelor si fenomenelor si nu a relatiilor intre relatii. Cat de complexa este aceasta latura a personalitatii reiese din modul ei de abordare in istoria filozofiei si psihologiei. Parerile fata de inteligenta au oscilat de la acceptarea si sublinierea rolului ei in cunoastere, pana la diminuarea semnificatiei ei sau chiar pana la eliminarea ei din existenta umana.

Start test

Teste online: Testul numarul 35 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Inteligenta functionala

Inteligenta functionala

Termenul de inteligenta are o dubla acceptiune: pe de o parte este un proces de asimilare si prelucrare a informatiilor variabile, in scopul unor adaptari optime, iar pe de alta parte, este un proces de aptitudine rezidand in structuri operationale dotate cu anumite calitati complexitate, fluiditate, flexibilitate, productivitate, prin care se asigura eficienta conduitei. Aceste calitati sunt caracteristice subiectului, reprezinta invariatii ce pot fi evaluati statistic si sunt situatii la un anumit nivfel sau rang de valoare functionala.

Start test

Teste online: Testul numarul 36 din categoria teste online de inteligenta

« 6 7 8

9

10 11 »
«

»