´╗┐

Teste online de inteligenta

teste de inteligenta - pagina 8

Teste de inteligenta: Descifreaza mesajul codificat

Descifreaza mesajul codificat

Mintea omeneasca adora secretele si enigmele, poate si datorita faptului ca este incapabila sa descifreze secretele universului. Dintre toate modurile de relaxare intelectuala existente criptanaliza este unul dintre cele mai fascinante, deoarece enigmele ei au farmecul civilizatiilor disparute, al comorilor ascunse, al intrigilor din spionaj sau al ritualurilor ezoterice. Cu toate ca la prima abordare aceste enigme par de nepatruns cu inteligenta si intuitie cifrul poate fi usor deslusit.

Start test

Teste online: Testul numarul 29 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Inteligenta tehnica

Inteligenta tehnica

Specia umana se bucura de o inteligenta superioara tuturor mamiferelor, de aceea a fost caracterizata ca homo-sapiens care isi are "reversul" sau in homo-faber, respectiv in omul care si-a confectionat si isi confectioneaza tehnica sa de productie. Intre homo-sapiens si homofaber exista un permanent proces de interconditionare: inteligenta favorizeaza confectionarea tehnicii fapt ce imbogateste cunostintele si dezvolta inteligenta. Desfasurarea acestui proces permanent confirma atat conceptul de inteligenta in general, cat si pe cel de inteligenta tehnica, pe care insa nu ne putem plasa unul in afara celuilalt, deoarece sferele lor sunt concentrice: inteligenta indreptata spre activitati tehnice este inglobata in inteligenta luata in ansamblul sau. "Conceptul de inteligenta tehnica...in fond nu este decat o cristalizare intr-un anumit domeniu de activitate, a inteligentei generale, a plasticitatii creierului in cadrul procesului general de dezvoltare a personalitatii". De fapt, am spune noi, acest concept consta intr-o structurare si restructurare, intr-o focalizare a capacitatii intelectuale a omului spre un sector practic de activitate, al caror nivel de tehnicitate poate creste, ajungand pana la intelectualizarea, in sine, a activitatii tehnice respective; scinentizarea productiei si industrializarea stiintei, cibernetizarea lor, reprezinta un asemenea stadiu atins de inteligenta tehnica in zilele noastre. Acest test este destinat testarii inteligentei stiintifice si tehnice oferind o gama larga de subiecte pentru a determina in ce masura reusesti sa-ti folosesti inteligenta pentru dobandirea cunostintelor tehnice.

Start test

Teste online: Testul numarul 30 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Inteligenta matematica

Inteligenta matematica

Inteligenta matematica este o forma particulara a inteligentei care se dezvolta de-a lungul vietii prin modelarea gandiri rationale si a personalitatii. Inteligenta matematica, calculul numeric sau rationamentul matematic sunt factori care duc la formarea si dezvoltarea aptitudinilor matematice ce au loc odata cu dezvoltarea mecanismelor psihice. Spre deosebire de alte aptitudini, de exemplu cea muzicala, cea matematica se contureaza destul de tarziu mai ales in cazul formelor superioare ale acesteia. Tu ce crezi, cat de dezvoltata e la tine inteligenta matematica?

Start test

Teste online: Testul numarul 31 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Inteligenta vesela

Inteligenta vesela

Inteligenta este capacitatea mentala care implica, in principal, abilitatea de a rationa, de intelege lucrurile complexe, de a rezolva probleme, lucruri abstracte si de a invata din propria experienta. Inteligenta nu se refera neaparat la invatarea clasica ci mai degraba la modul in care percepem, intelegem si rezolvam problemele cu care venim in contact. Bertolld Brecht spunea:"Inteligenta nu inseamna sa nu faci greseli, ci sa vezi repede cum poti sa le indrepti".

Start test

Teste online: Testul numarul 32 din categoria teste online de inteligenta

« 5 6 7

8

9 10 11 »
«

»