´╗┐

Teste online de inteligenta

teste de inteligenta - pagina 6

Teste de inteligenta: Teseaza-ti inteligenta verbala

Teseaza-ti inteligenta verbala

Inteligenta verbala este un tip de inteligenta ce are in vedere abilitatile de comunicare, exprimare, capacitatea de a da nuante, ordine si de ritm al cuvintelor. Acest tip de inteligenta este o inteligenta specifica persoanelor pasionate de literatura deoarece depaseste gandirea care se limiteaza la stabilirea relatiilor dintre insusirile esentiale ale obiectivelor si fenomenelor si nu a relatiilor interumane.

Start test

Teste online: Testul numarul 21 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Puterea inteligentei

Puterea inteligentei

Bertold Brencht spunea ca: "Inteligenta nu inseamna sa nu faci greseli, ci sa vezi repede cum poti sa le indrepti". Deci se poate spune ca inteligenta este capacitatea mentala care implica in principal, abilitatea de a gandi si rationa logic, de a rezolva rapid probleme nemaiintalnite sau lucruri abstracte, de a intelege problemele complexe si nu in ultimul rand de a fi un bun autodidact. Testeaza-ti capacitatea mentala parcurgand acest test de inteligenta.

Start test

Teste online: Testul numarul 22 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Inteligenta si ratiune

Inteligenta si ratiune

Descartes, se pare ca a dat definitia cea mai apropiata de intelegerea moderna a inteligentei. Filosoful francez definea inteligenta ca fiind : "Mijlocul de a achizitiona o stiinta perfecta privitoare la o infinitate de lucruri". In aceasta definire, gasim intuirea celor doua pozitii actuale ale notiunii de inteligenta: inteligenta ca sistem complex de operatii si inteligenta ca aptitudine generala. Vorbind despre inteligenta ca sistem complex de operatii care conditioneaza modul general de abordare si solutionare a celor mai diverse situatii si sarcini problematice, avem in vedere operatii si abilitati, cum ar fi: adaptarea la situatii noi, deductia si generalizarea, corelarea si integrarea intr-un tot unitar a partilor relativ disparate, consecintele si anticiparea deznodamantului, compararea rapida a variantelor actionale si retinerea celei optime, rezolvarea corecta si usoara a unor probleme cu grade crescande de dificultate. Toate aceste abilitati si operatii pot fi evidentiate prin rezolvarea testelor de inteligenta.

Start test

Teste online: Testul numarul 23 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Secvente numerice 1

Secvente numerice 1

C.G. Jung definea secventele numerice ca fiind sub aspectul coincidentelor semnificative. La diferite intervale de timp, individul este confruntat cu o serie de evenimente ale caror mesaj converge catre o idee foarte clara, inteleasa la modul cel mai concret ca o lectie de viata. Desi ratiunea tinde sa nege un anume sens al unor intamplari care prin lipsa lor de cauzalitate par a fi separate, intuitia trezita datorita unei emotii coplesitoare in fata unui "altceva" care insoteste toate aceste situatii de viata, face ca evenimentele sa se uneasca intr-un complex "mesaj" din partea existentei.

Start test

Teste online: Testul numarul 24 din categoria teste online de inteligenta

« 3 4 5

6

7 8 9 »
«

»