´╗┐

Teste online de inteligenta

teste de inteligenta - pagina 5

Teste de inteligenta: Cuvinte, numere si rezolvari

Cuvinte, numere si rezolvari

Dimitrie Cantemir spunea: "Semnul intelepciunii este ca din cele vazute sau auzite a adulmeca pe cele nevazute si neauzite, si a socoti cele viitoare din cele trecute." Pentru ati testa inteligenta te invitam sa rezolvi aceasta "Scara a numerelor si a cuvintelor streine talcuitoare" cum ar fi spus tot Cantemir unul dintre marii invatati ai Romaniei.

Start test

Teste online: Testul numarul 17 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Inteligenta cuvintelor

Inteligenta cuvintelor

Socrate si Platon considerau ca inteligenta ii permite omului sa inteleaga ordinea lumii si de a se conduce pe sine insusi, deci se poate afirma ca inteligenta este atributul esential, fundamental al omului, care face din om ceea ce este el. Pentru Hegel, inteligenta era un gardian al intregii vieti psihice, spunand ca "adevarul si rationalitatea inimii si vointei se pot gasi numai in universalitatea inteligentei si nu in singularitatea sentimentului".

Start test

Teste online: Testul numarul 18 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Litere si numere

Litere si numere

Testul privind "Literele si numerele" testeaza inteligenta ca pe o structura instrumentala, proprie personalitatii individuale, punand accent pe evaluare dupa randamentul invatarii, dupa usurinta si profunzimea intelegerii si dupa dificultatea si noutatea problemelor pe care subiectul este in stare sa le rezolve. Acest test a fost realizat datorita faptului ca astazi, persista in psihologie intrebarea daca inteligenta este capacitatea generala de achizitie a cunostintelor, de ratiune si rezolvare de probleme sau ea implica doar diferite tipuri de abilitati.

Start test

Teste online: Testul numarul 19 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Numere si litere

Numere si litere

Inteligenta rezolvarilor matematice sau literare depaseste gandirea care se limiteaza la stabilirea relatiilor dintre insusirile esentiale ale obiectivelor si fenomenelor si nu a relatiilor intre relatii. Inteligenta apare ca o calitate a intregii activitati mintale, ca expresia organizarii superioare a tuturor proceselor psihice, inclusiv a celor afectiv - motivationale si valitionale. Pentru a testa daca ai o inteligenta flexibila si supla te invitam sa rezolvi testul de mai jos.

Start test

Teste online: Testul numarul 20 din categoria teste online de inteligenta

« 2 3 4

5

6 7 8 »
«

»