´╗┐

Teste online de inteligenta

teste de inteligenta - pagina 4

Teste de inteligenta: IQ matematic

IQ matematic

Daca privim IQ-ul matematic ca pe o structura instrumentala, proprie personalitatii individuale, trebuie sa aratam ca insasi gandirea matematica si cu deosebire deprinderea gandiri matematice o pune in evidenta si permite evaluarea inteligentei. Empiric, inteligenta matematica poate fi evaluata dupa randamentul invatarii matematice, dupa usurinta si profunzimea intelegerii si dupa dificultatea si noutatea problemelor pe care subiectul este in stare sa le rezolve.

Start test

Teste online: Testul numarul 13 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Inteligenta creativa

Inteligenta creativa

Kant priveste inteligenta ca pe o uniune cu sensibilitatea, numai din aceasta intrepatrundere totala si absoluta izvorand cunoasterea. Astfel nu este o coincidenta ca persoanele inteligente au fost si sunt specializate in mai multe discipline deoarece sunt intr-o cautare permanenta a noutatilor, a activitatilor inovatoare din care pot invata mereu. Iar acest lucru, aceasta necesitate a lor de a afla informatii noi si utile pare sa fie o caracteristica dictata de personalitate.

Start test

Teste online: Testul numarul 14 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Matematica literelor

Matematica literelor

J. Piaget, spunea ca inteligentaeste o aptitudine generala cu o anume baza nativa, la care adaptarea consta din echilibrarea dintre asimilarea informationala la schemele preexistente si acomodarea sau restructurarea impusa de noile informatii ce nu se potrivesc perfect cu vechile scheme. Echilibrarea pe care Piaget o identifica cu inteligenta se produce precumpanitor in baza acomodarilor, a restructurarilor sau reorganizarilor mentale. Masura inteligentei este echivalenta cu rata acomodarilor ce permit o buna intelegere si rezolvare de probleme.

Start test

Teste online: Testul numarul 15 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Rearanjeaza literele

Rearanjeaza literele

Termenul de inteligenta are o dubla acceptiune: pe de o parte de proces de asimilare si prelucrare a informatiilor variabile, in scopul unor adaptari optime, iar pe de alta parte, de aptitudine rezidand in structuri operationale dotate cu anumite calitati cum ar fi: complexitate, fluiditate, flexibilitate sau productivitate, prin care se asigura eficienta conduitei. Aceste calitati sunt caracteristice subiectului, reprezinta invariatii ce pot fi evaluati statistic si sunt situatii la un anumit nivfel sau rang de valoare functionala. Inteligenta, apare astfel, ca sistem de insusiri stabile proprii subiectului individual si care la om se manifesta in calitatea activitatii intelectuale centrata pe gandire.

Start test

Teste online: Testul numarul 16 din categoria teste online de inteligenta

« 1 2 3

4

5 6 7 »
«

»