´╗┐

Teste online de inteligenta

teste de inteligenta - pagina 3

Teste de inteligenta: Ratiune si inteligenta

Ratiune si inteligenta

Intelectul sau inteligenta reprezinta facultatea gandirii, care se refera la stari de fapt si situatii obiectuale, se exprima prin limbaje de semne sau simboluri si se bazeaza pe perceptie si intuitie. Starile de fapt sunt compuse din obiecte, proprietati si relatii. Obiectele si proprietatile sunt perceptibile senzorial, relatiile sunt inteligibile, daca si relatiile ar fi perceptibile, atunci inteligenta nu ar mai fi o facultate a gandirii, ci o facultate a sensibilitatii. Inteligenta impletita cu ratiunea, dezvolta performantele gandirii reusind sa creeze conexiuni si relatii intre evenimente, dezvoltand o gandire logica, inzestrare ce este de folos omului in fiecare circumstanta a evolutiei umane. Acest test de inteligenta isi propune sa testeze performantele gandirii in cadrul diferitelor facultati: intelectuale, rationale sau matematice.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 9 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Serii inteligente

Serii inteligente

Acest test privind seriile inteligente evalueaza inteligenta numerica, capacitatile psihice individuale, procesele psihice, gandirea logica, precum si la evidentierea gandirii analitice. Seriile inteligente sau efectele activitatii logice definesc in final succesul sau esecul efortului creativ ce are un impact puternic asupra inteligentei unui individ.

Start test

Teste online: Testul numarul 10 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Inteligenta cifrelor si a literelor

Inteligenta cifrelor si a literelor

Inteligenta cifrelor si a literelor este un fenomen complex care se manifesta ca un set de procese in cadrul individului ce presupune existenta unui sistem complex de aptitudini, abilitati, factori de personalitate, stiluri si strategii cognitive care determina o gandire logica si rezolvari inteligente.

Start test

Teste online: Testul numarul 11 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Inteligenta, litere si numere

Inteligenta, litere si numere

Confom lui William Stern, "Inteligenta este aptitudinea generala a individului de a-si adapta constient gandirea unor cerinte noi: ea este capacitatea spirituala de adaptare generala la noile cerinte si conditii ale vietii." Inteligenta apare ca o calitate a intregii activitati mintale, ca expresie a organizarii superioare a tuturor proceselor psihice, inclusiv a celor afectiv - motivationale si volitionale.

Start test

Teste online: Testul numarul 12 din categoria teste online de inteligenta

« 1 2

3

4 5 6 »
«

»