´╗┐

Teste online de inteligenta

teste de inteligenta - pagina 2

Teste de inteligenta: Gradul de inteligenta

Gradul de inteligenta

Din punct de vedere istoric, chiar si inainte de aparitia testelor de inteligenta au existat incercari de a clasifica oamenii in fuctie de gradul lor de inteligenta, insa clasificarea se facea prin observarea comportamentului lor in viata de zi cu zi. In zilele noastre coeficientul de inteligenta reprezinta un scor derivat din una sau din mai multe teste standardizate menite sa evalueze inteligenta umana. Descopera-ti gradul de inteligenta rezolvand acest test de inteligenta!

Start test

Teste online noi: Testul numarul 5 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Inteligenta matematica mentala

Inteligenta matematica mentala

Termenul de inteligenta este cunoscut si adoptat din timpuri stravechi in limbajul natural, consacrat in literatura (Cicero) si caracterizeaza puterea si functia mintii de a stabili legaturi si a face legaturi intre legaturi: este ceea ce sugereaza inter-legere, reunind doua sensuri, unul de a discrimina intre si a lega (a culege, a pune laolalta). Gandirea matematica joaca un rol important in comportamentul inteligent, deoarece este un proces psihic care consta intr-un rationament logic, matematic, in intiparirea, recunoasterea si reproducerea senzatiilor, miscarilor, cunostintelor din trecut.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 6 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Inteligenta sensurilor diferite

Inteligenta sensurilor diferite

Inteligenta privind sensurile cuvintelor apare ca o calitate a intregii activitati mintale, ca expresia a unei gandiri superioare a tuturor proceselor psihice. Parcurgand acest test de inteligenta vei testa pe de o parte procesul de asimilare si prelucrare a informatiilor variabile, in scopul unor adaptari optime, iar pe de alta parte inteligenta nativa privind rezolvarea corecta si usoara a unor probleme cu grade diferite de dificultate.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 7 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Ratiune si inteligenta

Ratiune si inteligenta

Intelectul sau inteligenta reprezinta facultatea gandirii, care se refera la stari de fapt si situatii obiectuale, se exprima prin limbaje de semne sau simboluri si se bazeaza pe perceptie si intuitie. Starile de fapt sunt compuse din obiecte, proprietati si relatii. Obiectele si proprietatile sunt perceptibile senzorial, relatiile sunt inteligibile, daca si relatiile ar fi perceptibile, atunci inteligenta nu ar mai fi o facultate a gandirii, ci o facultate a sensibilitatii. Inteligenta impletita cu ratiunea, dezvolta performantele gandirii reusind sa creeze conexiuni si relatii intre evenimente, dezvoltand o gandire logica, inzestrare ce este de folos omului in fiecare circumstanta a evolutiei umane. Acest test de inteligenta isi propune sa testeze performantele gandirii in cadrul diferitelor facultati: intelectuale, rationale sau matematice.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 8 din categoria teste online de inteligenta

« 1

2

3 4 5 »
«

»