´╗┐

Teste online de inteligenta

teste de inteligenta - pagina 10

Teste de inteligenta: Inteligenta flexibila si supla

Inteligenta flexibila si supla

Inteligenta reprezinta o calitate a intregii activitati mintale, ca expresia organizarii superioare a tuturor proceselor psihice, inclusiv a celor afectiv - motivationale si valitionale. Odata cu formarea si se dezvoltarea mecanismelor si operatiilor sau al celorlalte functii psihice vom intalni o inteligenta flexibila si supla.

Start test

Teste online: Testul numarul 37 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Rezolvari inteligente

Rezolvari inteligente

Descartes definea inteligenta ca fiind: "mijlocul de a achizitiona o stiinta perfecta privitoare la o infinitate de lucruri". Inteligenta este un sistem complex de operatii care conditioneaza modul general de abordare si solutionare a celor mai diverse situatii si sarcini problematice, avem in vedere operatii si abilitati, cum ar fi: adaptarea la situatii noi, deductia si generalizarea, corelarea si integrarea intr-un tot unitar a partilor relativ disparate, consecintele si anticiparea deznodamantului, compararea rapida a variantelor actionale si retinerea celei optime, rezolvarea corecta si usoara a unor probleme cu grade crescande de dificultate.

Start test

Teste online: Testul numarul 38 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Inteligenta numerica

Inteligenta numerica

Rezolvarea de probleme imbraca forme diverse, de la situatii practice la intrebari problematice formulate special pentru dezvoltarea gandirii. In aceasta a doua categorie, printre cele mai eficiente se numara operarea cu numere si gandirea laterala, avand atat un ritm rapid de dezvoltare a inteligentei, cat si o finalitate practica, prin marirea capacitatii de a gasi solutii noi, corecte si creative. Conform lui Edward De Bono (2003), "gandirea laterala este strans legata de intuitie, creativitate si dispozitie.

Start test

Teste online: Testul numarul 39 din categoria teste online de inteligenta

Teste de inteligenta: Exercitiul mintii

Exercitiul mintii

Fiodor Mihailovici Dostoevski spunea ca: "Inteligenta este un lucru minunat, podoaba naturii si mangaierea vietii". Inteligenta este capacitatea creierului uman de a intelege usor si repede probleme noi care-i sunt nefamiliare si nu aceea de a rezolva probleme cunoscute. Cand unui matematician i se cere sa rezolve probleme de matematica nu ii este testata inteligenta, intrucat matematica nu reprezinta pentru el un domeniu nou si nefamiliar.

Start test

Teste online: Testul numarul 40 din categoria teste online de inteligenta

« 7 8 9

10

11 »
«

»