Teste online din geografie

teste din geografie - pagina 9

Teste din geografie: Superlative geografice

Superlative geografice

Superlativele geografice ale globului pamantesc cuprind caracteristicile vizibile ale scoartei terestre cum ar fi: ghetari, munti, dealuri, rauri, lacuri, iazuri, mari si oceane sau diferite fenomene cum ar fi gheizerele, eruptiile vulcanice sau miscarile maselor de aer si ape. Superlativele geografice cuprind inclusiv elementele de vegetatie indigena, elementele umane sau diferite forme de utilizare a terenurilor, cladirilor si structurilor, precum si elementele tranzitorii, cum ar fi iluminatul natural sau conditiile meteorologice.

Start test

Teste online: Testul numarul 33 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Superlative geografice europene

Superlative geografice europene

Splendorile geografice de pe batranul continent european cuprind o gama larga de peisaje, pornind de la peisajele inghetate din regiunile reci pana la peisajele montane din cadrul lantului Carpatic sau cel al muntilor Alpi. Pe langa acestea Europa se mai bucura de unicitatea si frumusetea insulelor si peisajelor de coasta, dens mpadurite sau a peisajelor agricole din regiunile temperate.

Start test

Teste online: Testul numarul 34 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Superlative geografice romanesti

Superlative geografice romanesti

Romania mai este numita si spatiul carpato-danubiano-pontic, datorita faptului ca se suprapune unui sistem teritorial european, conturat dupa forma cercului Carpatilor Romanesti si a regiunilor limitrofe impuse si subordonate complementar Carpatilor, fiind marginita in partea de sud de fluviul Dunarea, iar in partea de est de Marea Neagra. Splendorile geografice ale Romaniei reprezinta un adevarat tezaur in ceea ce priveste unicitatea si frumusete naturala a tinutului carpato-danubiano-pontic.

Start test

Teste online: Testul numarul 35 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Curiozitati geografice

Curiozitati geografice

Niciodata nu vom putea spune ca stim totul despre planeta pe care traim, insa cu fiecare zi ce trece descoperim tot mai multe secrete privind evolutia si viata de pe planeta noastra. Un adevarat geograf va sti intotdeauna ca a avut, in lunga sa calatorie de descoperire a acestei lumi, o curiozitate nesfarsita si un mare entuziasm stiintific.

Start test

Teste online: Testul numarul 36 din categoria teste online din geografie

« 6 7 8

9

10 11 12 »
«

»