´╗┐

Teste online din geografie

teste din geografie - pagina 9

Teste din geografie: Geografia economica a Europei 2

Geografia economica a Europei 2

Geografia este lupta societatii umane impotriva raritatii anumitor bunuri necesare, putem afirma ca geografia economica studiaza localizarea activitatilor economice prin care societatea umana incearca omogenizarea repartitiei teritoriale a bunurilor si a serviciilor rare in functie de repartitia populatiei. Faptul ca geografia economica studiaza in primul rind localizarea in spatiu a fenomenelor iar nu distributia lor spatiala pare sa fie principalul factor care o diferentiaza de celelalte ramuri ale geografiei umane.

Start test

Teste online: Testul numarul 33 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Geografia Europei 1

Geografia Europei 1

Europa se gaseste in emisfera nordica (boreala) si apartine masei continentale Eurasia, fiind cea mai mare masa continentala a lumii. Europa are o suprafata totala de 10.034.000 km² din care 9.200.000 km² o constitue suprafata propriu-zisa a masei continentale detinand locul 5 intre continente. Este situat intre 36° 71' lat. N si 71° lat. N.

Start test

Teste online: Testul numarul 34 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Geografia Europei 2

Geografia Europei 2

Marginile masei continentale se scalda in apele Oceanului Arctic, in cele al Oceanului Atlantic pana la stramtoarea Gibraltar si in apele Mediteranei si ale Marii Negre in partea sudica. Intre Marea Neagra si Marea Caspica, limita este formata pe uscat de zona joasa transcaucaziana Kuma-Manici. Limita estica o formeaza valea fluviului Ural si de la izvoarele acestuia, cumpana de ape formata de crestele Muntilor Ural.

Start test

Teste online: Testul numarul 35 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Geografia Europei 3

Geografia Europei 3

Europa constituie unul dintre cele mai vechi teritorii locuite, fiind cunoscute in istorie asezari eneolitice si neolitice care au lasat urme inca din mileniile XV-XX i.e.n. prin desenele rupestre de la Altamira si Lescaux vetrele locuite de pe valea Neanderthal si din Depresiunea Cro-Magnon, de pe valea Lupului si Darjovului si in regiunea Starcevo - Doni Milanovac.

Start test

Teste online: Testul numarul 36 din categoria teste online din geografie

« 6 7 8

9

10 11 12 »
«

»