´╗┐

Teste online din geografie

teste din geografie - pagina 9

Teste din geografie: Geografia Europei 2

Geografia Europei 2

Marginile masei continentale se scalda in apele Oceanului Arctic, in cele al Oceanului Atlantic pana la stramtoarea Gibraltar si in apele Mediteranei si ale Marii Negre in partea sudica. Intre Marea Neagra si Marea Caspica, limita este formata pe uscat de zona joasa transcaucaziana Kuma-Manici. Limita estica o formeaza valea fluviului Ural si de la izvoarele acestuia, cumpana de ape formata de crestele Muntilor Ural.

Start test

Teste online: Testul numarul 33 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Geografia Europei 3

Geografia Europei 3

Europa constituie unul dintre cele mai vechi teritorii locuite, fiind cunoscute in istorie asezari eneolitice si neolitice care au lasat urme inca din mileniile XV-XX i.e.n. prin desenele rupestre de la Altamira si Lescaux vetrele locuite de pe valea Neanderthal si din Depresiunea Cro-Magnon, de pe valea Lupului si Darjovului si in regiunea Starcevo - Doni Milanovac.

Start test

Teste online: Testul numarul 34 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Geografia Europei 4

Geografia Europei 4

Civilizatiile mediteraneene cum ar fi cea greaceasca, macedoneana, elenistica, etrusca sau romana si-au impus influenta in teritoriu, facand mai bine cunoscuta Europa care este descrisa inca de la mijlocul mileniului I ca fiind locuita de barbari, iar marginile nordice ale lumii cunoscute erau locuite de boreali, avand ultimul pamant cu numele de Thule (Ptolemeu, Strabon, Platon, Aristotel, Pliniu cel Batran).

Start test

Teste online: Testul numarul 35 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Geografia Europei 5

Geografia Europei 5

Numele batranului continent este legat de numele unei fiice a lui Apolo cu o nimfa ce a fost exilata in teritoriul marginal Greciei Antice, peninsulare - Europa, dar si de denumirea ereb data de fenicieni teritoriilor apusene cunoscute la timpul respectiv.

Start test

Teste online: Testul numarul 36 din categoria teste online din geografie

« 6 7 8

9

10 11 12 »
«

»