´╗┐

Teste online din geografie

teste din geografie - pagina 8

Teste din geografie: Sistemul geomorfologic romanesc

Sistemul geomorfologic romanesc

Geomorfologia Romaniei reda relieful acestei tari care este un adevarat unicat, ce apare ca un atol pe suprafata unui mare ocean, care ar fi uscatul Terrei. Romania are o coroana inalta care sunt Carpatii, in mijloc un lac cu unduiri linistite, colinele Transilvaniei, iar la exterior trepte de dealuri, podisuri si campii care se prelungesc lin in valuri de furtuna sau de liniste pacifica. O astfel de structura este complicata in plus de raurile care o firestruiesc radial si care sunt adunate in cerc de catre Dunare, Tisa si Nistru spre a le uni cu Euxinul Pontic si cu intreaga lume.

Start test

Teste online: Testul numarul 29 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Romania - date generale

Romania - date generale

Dacii au inceput sa acumuleze si sa utilizeze cunostinte geografice imca din cele mai indepartate timpuri ale existentei lor. Fenomenele care aveau loc in natura erau puse initial pe seama zeilor si/sau a demonilor, insa treptat, prin observatii sistematice, si uneori prin masuratori, o serie de fenomene naturale au fost explicate stiintific. In paralel, necesitatile vietii economice, schimbul de produse dintre diferitele comunitati umane si evolutiei tehnologice au dus la colectarea si inmagazinarea de noi cunostinte cu caracter geografic care au constituit baza dezvoltarii geografiei spatiului carpato-danubiano-pontic. In cadrul sistemului de evolutie a conceptiilor geografice pot fi identificate mai multe etape: etapa antichitatii, etapa medievala, etapa renasterii, etapa moderna si etapa contemporana, care pot fi extrapolate si la nivelul evolutiei geografiei romanesti.

Start test

Teste online: Testul numarul 30 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Geografia economica a Romaniei

Geografia economica a Romaniei

Geografia este o stiinta deosebit de complexa, caracteristica izvorita pe de o parte din imensitatea domeniului sau de studiu, care acopera o zona situata la frontiera dintre stiintele naturii si cele ale societatii, iar pe de alta parte din interferentele epistemologice si metodologice pe baza carora s-au construit dogmele demersului stiintific geografic. Geografia economica ilustreaza elocvent complexitatile relationale atat prin dificultatile aparute in procesul de definire a obiectului sau de studiu cat si prin greutatile de definire a chiar stiintei in sine.

Start test

Teste online: Testul numarul 31 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Geografia economica a Europei 1

Geografia economica a Europei 1

Geografia economica studiaza in primul rand localizarea in spatiu a fenomenelor si nu distributia lor spatiala care sunt principalii factori care o diferentiaza de celelalte ramuri ale geografiei umane. Procesul de individualizare a geografiei economice ca disciplina aparte a geografiei a inceput in prima jumatate a secolului al XX-lea. Primele lucrari de geografie industriala, de geografie a agriculturii sau de geografie a comertului excelau prin descrieri si enumerari, fiind de fapt niste lucrari-inventar ale activitatilor de productie si schimb.

Start test

Teste online: Testul numarul 32 din categoria teste online din geografie

« 5 6 7

8

9 10 11 »
«

»