´╗┐

Teste online din geografie

teste din geografie - pagina 8

Teste din geografie: Geografia economica a Romaniei

Geografia economica a Romaniei

Geografia este o stiinta deosebit de complexa, caracteristica izvorita pe de o parte din imensitatea domeniului sau de studiu, care acopera o zona situata la frontiera dintre stiintele naturii si cele ale societatii, iar pe de alta parte din interferentele epistemologice si metodologice pe baza carora s-au construit dogmele demersului stiintific geografic. Geografia economica ilustreaza elocvent complexitatile relationale atat prin dificultatile aparute in procesul de definire a obiectului sau de studiu cat si prin greutatile de definire a chiar stiintei in sine.

Start test

Teste online: Testul numarul 29 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Geografia economica a Europei 1

Geografia economica a Europei 1

Geografia economica studiaza in primul rand localizarea in spatiu a fenomenelor si nu distributia lor spatiala care sunt principalii factori care o diferentiaza de celelalte ramuri ale geografiei umane. Procesul de individualizare a geografiei economice ca disciplina aparte a geografiei a inceput in prima jumatate a secolului al XX-lea. Primele lucrari de geografie industriala, de geografie a agriculturii sau de geografie a comertului excelau prin descrieri si enumerari, fiind de fapt niste lucrari-inventar ale activitatilor de productie si schimb.

Start test

Teste online: Testul numarul 30 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Geografia economica a Europei 2

Geografia economica a Europei 2

Geografia este lupta societatii umane impotriva raritatii anumitor bunuri necesare, putem afirma ca geografia economica studiaza localizarea activitatilor economice prin care societatea umana incearca omogenizarea repartitiei teritoriale a bunurilor si a serviciilor rare in functie de repartitia populatiei. Faptul ca geografia economica studiaza in primul rind localizarea in spatiu a fenomenelor iar nu distributia lor spatiala pare sa fie principalul factor care o diferentiaza de celelalte ramuri ale geografiei umane.

Start test

Teste online: Testul numarul 31 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Geografia Europei 1

Geografia Europei 1

Europa se gaseste in emisfera nordica (boreala) si apartine masei continentale Eurasia, fiind cea mai mare masa continentala a lumii. Europa are o suprafata totala de 10.034.000 km² din care 9.200.000 km² o constitue suprafata propriu-zisa a masei continentale detinand locul 5 intre continente. Este situat intre 36° 71' lat. N si 71° lat. N.

Start test

Teste online: Testul numarul 32 din categoria teste online din geografie

« 5 6 7

8

9 10 11 »
«

»