´╗┐

Teste online din geografie

teste din geografie - pagina 8

Teste din geografie: Geografia spatiului romanesc

Geografia spatiului romanesc

Principalele caracteristici ale reliefului mioritic sunt date de varietatea, proportionalitatea si dispunerea pe trepte concentrice a acestuia. Lantul Carpatic ocupa 28% din teritoriul Romaniei, formand un inel in jurul Depresiunii Transilvaniei.

Start test

Teste online: Testul numarul 29 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Meteorologie generala

Meteorologie generala

Meteorologia este stiinta care studiaza totalitatea cunostintelor privind atmosfera si fenomenele ce se petrec in cuprinsul ei. Aceasta stiinta a ramas neschimbata inca de pe vremea lui Aristotel, datorita faptului ca principala energie a proceselor atmosferice are drept sursa principala Soarele, caruia i se adauga, cu pondere nesemnificativa nucleul fierbinte al Pamantului, si cu pondere neglijabila, ansamblul corpurilor ceresti.

Start test

Teste online: Testul numarul 30 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Fenomene meteorologice

Fenomene meteorologice

Terra este inconjurata de un invelis gazos numit atmosfera, unde se produc numeroase fenomene cum ar fi: variatiile de temperatura si umezeala, precipitatiile, vantul, etc, care in general sunt usor perceptibile simturilor noastre si exercita o mare influenta asupra vietii si activitatii omului. Pe langa acestea, se produc si fenomene optice, electrice si acustice, cum sunt curcubeele, coroanele si halourile, fulgerele, trasnetele si aurorele polare, care au o frecventa mai rara si mai mica decat primele. Marea majoritate a acestor fenomene au loc datorita transformarii diferentiate a energiei primite de la Soare de catre suprafata Pamantului si de atmosfera.

Start test

Teste online: Testul numarul 31 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Atmosfera si fenomenele meteorologice

Atmosfera si fenomenele meteorologice

Atmosfera ca orice amestec gazos, se caracterizeaza la un moment dat printr-o anumita stare fizica determinata de manifestarea complexa a proceselor si fenomenelor care au loc neincetat in atmosfera si poate fi exprimata ca orice stare fizica prin valorile unor parametrii macroscopici numiti in meteorologie, elemente meteorologice. Principalele elemente meteorologice folosite in caracterizarea cantitativa si calitativa a starii atmosferei sunt: temperatura aerului, presiunea atmosferica, umeazeala aerului, nebulozitatea, directia si viteza vantului si precipitatiile atmosferice. Asupra acestor elemente meteorologice se fac observatii sistematice in statiile meteorologice, la sol si la inaltime, obtinandu-se astfel caracterizari de ansamblu asupra starii atmosferei.

Start test

Teste online: Testul numarul 32 din categoria teste online din geografie

« 5 6 7

8

9 10 11 »
«

»