´╗┐

Teste online din geografie

teste din geografie - pagina 3

Teste din geografie: Curiozitatile continentului australian

Curiozitatile continentului australian

Australia (Oceania) este cel mai mic continent al Pamantului ocupand 5,68% sau 8.510.000 Km² din uscatul planetar ce se desfasoara in emisfera australa (Terra Australis). Continentul australian este format dintr-o multime de insule raspandite pe o suprafata ce depaseste 80.000.000 km². Cele mai mari insule sunt: Noua Zeelanda, Noua Guinee, Noua Caledonie, Sumatera si Borneo.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 9 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Curiozitatile continentului asiatic

Curiozitatile continentului asiatic

Asia este cel mai intins continent detinand 8,7% din suprafata totala a Terrei si 29,8% din uscat. Asia este cel mai complex continent din punct de vedere fizico-geografic deoarece aici intalnim cele mai mari altitudini cat si cele mai scazute, cea mai lunga coasta, cel mai mare si mai adanc lac, cele mai extreme conditii climatice si in consecinta cele mai variate forme de vegetatie si fauna de pe Terra. Asia poate fi considerata ca fiind o subregiune a unui continent mai intins, Eurasia, situata la est de Muntii Urali, Canalul Suez, Marea Neagra si Marea Caspica. Limitele acestui continent sunt Muntii Urali si Raul Ural la vest, Oceanul Arctic la nord, Oceanul Indian la sud, iar la est Marea Japoniei.

Start test

Teste online: Testul numarul 10 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Curiozitatile continentului african

Curiozitatile continentului african

Continentul african este cel mai vechi teritoriu locuit de pe Pamant unde isi are originea rasa umana. Africa este continentul contrastelor, deoarece aici se intalnesc padurii ecuatoriale, luxuriante de nepatruns, dar si intinse pustiuri unde pe sute de kilometri patrati nu exista niciun arbore si nu cade nici o picatura de ploaie ani la rand. Tot pe continentul african se gasesc si zacamintele celor mai mari bogatii de pe glob, dar si cele mai multe tari sarace. Africa este singurul continent situat simetric fata de Ecuator.

Start test

Teste online: Testul numarul 11 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Cultura geografica

Cultura geografica

Cu toate ca stiinta geografica s-a desprins din filozofia naturii, in sec. II i.e.n., datorita aparitiei hartilor cu substrat matematic, in zilele noastre reprezinta principala stiinta menita sa duca la inelegerea structurii si a functionarii spaiului terestru. Geografia contemporana ca urmare a complexitii obiectului de studiu a dezvoltat legaturi cu stiintele conexe, ducand la o ramificare pe discipline si subdomenii specifice de cercetare. La fel ca toate celelalte stiinte si geografia s-a nascut dintr-o necesitate si din nevoia de a ne localiza in spatiu. Geografia a aparut pentru prima data cu un nume propriu, cu un obiect de studiu si cu o metoda d studiu cantitativa in opera "Comentarii geografice" scrisa de matematicianul si filozofului grec Eratostene (cca 276-194 i.e.n.), bibliotecar in Alexandria.

Start test

Teste online: Testul numarul 12 din categoria teste online din geografie

« 1 2

3

4 5 6 »
«

»