´╗┐

Teste online din geografie

teste din geografie - pagina 2

Teste din geografie: Curiozitatile continentului antarctic

Curiozitatile continentului antarctic

Antarctica este un desert polar datorita latitudinii si a inaltimilor mari. Pozitia Antarcticii pe latitudine si inaltimile ei mari fac din Antarctica cel mai rece continent, insa cu toate acestea se deosebesc doua anotimpuri rece si cald. Pe durata anotimpului rece in zonele intercontinentale temperatura poate fi mai scazuta de -80°C, pe cand in anotimpul cald temperatura poate creste in aceleasi zone, pana la -30°C. In zonele de coasta pe durata sezonului cald temperatura poate ajunge pana la 0°C, insa si aici valorile negative sunt ridicate in perioada rece.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 5 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Curiozitatile continentului sud-american

Curiozitatile continentului sud-american

Continentul sud-american este un continent intretaiat de Ecuator si Tropicul Capricornului, situat intre 12° latitudine nordica si 56° latitudine sudica. America de Sud este legata de America de Nord prin intermediul Americii Centrale, fiind inconjurata de Oceanul Atlantic in est, Oceanul Pacific in vest si Marea Caraibilor in nord. Relieful sud-american este variat, cu munti, podisuri, dealuri si campii, fiind dispus sub forma unor fasii aproximativ paralele, cu munti in vest, podisuri in est si campii in centru.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 6 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Curiozitatile continentului nord-american

Curiozitatile continentului nord-american

Continentul nord-american se afla in emisfera vestica si este inconjurat de apele a trei oceane: oceanul Pacific la vest, oceanul Atlantic la est si oceanul Arctic la nord. La sud continentul nord-american comunica prin istmul Panama cu America de Sud. In nord se regasesc doua mari lanturi muntoase: muntii Stancosi in vest si muntii Apalasi in est, iar intre ei se intind campii bogate strabatute de fluviul Mississippi.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 7 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Curiozitatile continentului european

Curiozitatile continentului european

Europa este din punct de vedere geologic si geografic o peninsula, formand cincimea vestica a Eurasiei. Batranul continent este considerat in general a fi un continent de sine statator, desi aceasta este mai mult o definitie culturala decat una pur geografica. Continentul european se afla aproape in totalitate in zona temperata, fapt ce induce conditii environmentale favorabile dezvoltarii economice si sociale. Europa este marginita la vest de oceanul Atlantic, la nord de oceanul Arctic, la est de muntii Urali si de raul Ural, la sud-est de marea Caspica, muntii Caucaz si marea Neagra, iar la sud de marea Mediterana.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 8 din categoria teste online din geografie

« 1

2

3 4 5 »
«

»