´╗┐

Teste online din geografie

teste din geografie - pagina 17

Teste din geografie: Steagurile statelor africane

Steagurile statelor africane

Steagurile au fost utilizate inca din cele mai vechi timpuri ca simbol al popoarelor, al unor miscari sau organizatii. Fiecare stat din lume are un steag, ce simbolizeaza identificarea nationala a unui stat. Un drapel sau steag este o bucata de material colorata mono sau multi-cromatic, avand un anumit model si o anumita forma geometrica, de obicei un dreptunghi. El se poate atarna de un stalp sau de un catarg si este folosit pentru semnalizare, delimitare sau identificare. Desi perceptia comuna de folosire a unui drapel este aceea de fluturare prin agatare de un catarg, totusi foarte multe drapele sunt usor de recunoscut sub alte forme de reprezentare, incluzand cea pur grafica. Testeaza-ti cunostintele parcurgand acest test si afla daca recunosti carui stat african ii apartine steagul din imagine.

Start test

Teste online: Testul numarul 65 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Cele mai frumoase piete publice

Cele mai frumoase piete publice

Pietele publice sunt de multe ori adevarate opere de arta, unice, fiind adevarate atractii turistice de sine statatoare, care atrag un numar insemnat de turisti. De cele mai multe ori pietele sunt pozitionate central, bucurandu-se de un spatiu vast, marginite si infrumusetate de cladiri cu o arhitectura si insemnatate deosebita precum: primarii, biserici sau muzee. Pietele publice erau si inca sunt folosite pentru adunari populare, serbari, festivaluri, concerte si chiar piete in aer liber si targuri de sarbatori.

Start test

Teste online: Testul numarul 66 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Orase celebre

Orase celebre

Vacanta perfecta a oricarui calator trebuie sa aibe in vedere si vizitarea obiectivelor istorice, pline de farmec, cu cladiri, statui, domuri, fantani arteziene, spatii verzi care prezinta povestiri din trecut. Pe langa acestea calatorul dornic de distractie mai cauta cluburile sic, festivalurile sau restaurante imbietoare care sunt doar cateva dintre atributele ce transforma un oras intr-o veritabila destinatie a distractiei. Testeaza-ti cunostintele parcurgand acest test si vezi daca recunosti orasul din imaginile prezentate.

Start test

Teste online: Testul numarul 67 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Capitale lumii

Capitale lumii

Capitala tarii reprezinta de cele mai multe ori cartea de vizita a tot ce reprezinta o tara cu poporul si traditiile ei. Fiecare capitala are ceva unic, ceva mirific, o cladire, o statuie, o piata, o biserica, un dom, un parc, un pod, sau orice alt reper turistic. Testeaza-ti cunostintele parcurgand acest test si afla daca recunosti capitala din imaginile prezentate.

Start test

Teste online: Testul numarul 68 din categoria teste online din geografie

« 14 15 16

17

18 »
«

»