Teste online din geografie

teste din geografie - pagina 11

Teste din geografie: Capitale Europene

Capitale Europene

Europa privita din punct de vedere al suprafetei este al doilea cel mai mic continent, avand doar 10.180.000 km² sau 2% din suprafata Pamantului si 6,8% din suprafata terestra. Din cele 49 de state ale Europei, Rusia este cel mai mare stat atat ca suprafata, cat si ca populatie, in timp ce Vaticanul este cel mai mic. Europa este al treilea cel mai populat continent dupa Asia si Africa, cu o populatie de 731 de milioane de locuitori, reprezentand 11% din populatia lumii.

Start test

Teste online: Testul numarul 41 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Capitale Americane

Capitale Americane

America de Nord este un continent din emisfera nordica, situat aproape in exclusivitate in emisfera vestica, marginit la est de Oceanul Atlantic, la vest de Oceanul Pacific, la nord de Oceanul Arctic si la sud de Marea Caraibelor si de America de Sud. America de Nord are o suprafata de 24.709.000 km², care reprezinta aproximativ 4,8% din suprafata Terrei, sau 16,5% din suprafata uscatului. America de Sud, este al patrulea continent in ceea ce priveste suprafata si ocupa 17.820.900 km² sau mai bine spus 12% din intreaga intindere a Pamantului. America de Sud se intinde de-o parte si de alta a ecuatorului si a tropicului Capricornului. Continentul are o lungime de 7400 km incepand din nord, de la Marea Caraibelor si pana in sud, la capul Horn. Latimea maxima este de 5.160 km si este atinsa intre Ponta do Seixas, pe coasta braziliana a Atlanticului, si Punta Parinas, pe coasta peruana a Pacificului. Cele doua continente americane au o suprafata totala de peste 42.000.000 kmkm², impreuna apropiindu-se usor de suprafata Asiei.

Start test

Teste online: Testul numarul 42 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Geografie generala

Geografie generala

Geografia este stiinta milenara, despre om si natura, care cauta sa explice aspectele mediului inconjurator, obtinandu-si un loc fruntas intre domeniile cunoasterii. Putem defini geografia ca fiind stiinta ce studiaza Pamantul cu infatisarea lui si intrepatrunderea mai multor elemente: scoarta terestra, solul, apa, aerul, plantele si animalele. Aceste elemente alcatuiesc invelisurile Pamantului, denumite: litosfera, atmosfera, hidrosfera si biosfera. Interactiunile dintre acestea duc la formarea mediului geografic.

Start test

Teste online: Testul numarul 43 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Geografie economica

Geografie economica

Geografia economica este ramura a geografiei umane care studiaza sursele de existenta si care opereaza cu modelele spatiale ale productiei, distributiei si consumului de bunuri si servicii. Ea include si elemente din alte stiinte cum ar fi: sociologie, demografie sau economie. Toate la un loc au rolul de a impune o viziune globala ce trebuie analizata n fiecare loc si moment, deoarece geografia economica are menirea de a sesiza toate elementele revolutionare atat pe plan cultural, social, politic, cat si pe plan tehnologic. Geografia economica are ca obiect de studiu aspectele spatiale ale productiei, repartitiei, schimbului si consumului de bunuri materiale, localizarea si dinamica factorilor economici, conexiunea lor teritoriala cu componentele geografico-fizice, geodemografice si geoecologice.

Start test

Teste online: Testul numarul 44 din categoria teste online din geografie

« 8 9 10

11

12 13 14 »
«

»