´╗┐

Teste online din geografie

teste din geografie - pagina 10

Teste din geografie: Geografia Romaniei 1

Geografia Romaniei 1

Romania se bucura de de o amplasare favorabila datorita faptului ca este situata la limita peninsulei Balcanice si a faptului ca acopera o suprafata de forma eliptica ce masoara 238,391 km², Romania ocupa mare parte din bazinul inferior al Dunarii si regiunile din estul bazinului de mijloc al acestui fluviu, aflandu-se atat la sudul, cat si la nordul Muntilor Carpati, care formeaza bariera naturala intre bazinele Dunarii. Varietatea, concentritatea si proportionalitatea reliefului, fac din Romania o tara cu potential geografic si economic de invidiat.

Start test

Teste online: Testul numarul 37 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Geografia Romaniei 2

Geografia Romaniei 2

Raportat la suprafata Romaniei, relieful se caracterizeaza printr-o mare diversitate si complexitate, astfel ca din intreaga suprafata a Romaniei, 28% este ocupata de munti ce masoara peste 800 metri altitudine, 42% de dealuri si podisuri cu inaltimi cuprinse intre 200 - 800 metri altitudine si 30% de campii cu altitudini sub 200 metri altitudine.

Start test

Teste online: Testul numarul 38 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Relieful marin

Relieful marin

Privind orice orice harta a globului pamantesc vom observa ca apa marilor si oceanelor ocupa ce mai mare parte din suprafata Terrei. Astfel in cadrul bazinelor oceanice si marine se pot distinge mai multe regiuni morfohidrografice dupa cum urmeaza: regiunea litorala (sau costiera), platforma continentala, povarnisul continental si regiunea abisala. Principalul agent de modelare a regiunilor costiere este reprezentat de apa marilor si oceanelor, prin formele specifice de miscare: valuri, maree si curenti. Pe langa acesti agenti de modelare, in schimbarea fizionomiei zonelor litorale mai actioneaza si unele procese fizice, chimice si biologice, determinate de alti agenti, dar care au insa un rol secundar.

Start test

Teste online: Testul numarul 39 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Geografia spatiului romanesc

Geografia spatiului romanesc

Principalele caracteristici ale reliefului mioritic sunt date de varietatea, proportionalitatea si dispunerea pe trepte concentrice a acestuia. Lantul Carpatic ocupa 28% din teritoriul Romaniei, formand un inel in jurul Depresiunii Transilvaniei.

Start test

Teste online: Testul numarul 40 din categoria teste online din geografie

« 7 8 9

10

11 12 13 »
«

»