´╗┐

Teste online din geografie

teste din geografie - pagina 10

Teste din geografie: Geografia lumii

Geografia lumii

Geografia studiaza splendorile Pamantului, viata popoarelor si mediul inconjurator in general, fiind reflexia lumii in care traim. Autorul Odyseei, Homer, este considerat parintele geografiei, calificativ ce i-a fost acordat de catre geografii antici, intre care si Strabon, insa Herodot este cel mai de seama reprezentant al directiei geografiei regionale antice oferind informatii despre clima, fauna, relief, cai de comunicatii, popoare si orase. Acesta consemneaza de asemenea, particularitatile culturale si de viata ale populatiilor cu care a venit in contact sau despre care a aflat informatii.

Start test

Teste online: Testul numarul 37 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Fluviile lumii

Fluviile lumii

Fluviile sunt ape curgatoare mari atat ca debit cat si ca intindere propriu-zisa de apa. Fluviile difera de rauri atat prin dimensiuni cat si prin faptul ca raurile se varsa de obicei intr-un fluviu, intr-un alt rau sau intr-un lac, pe cand fluviile se varsa in mari sau in oceane. Fluviile sunt navigabile cel putin in portiunea lor finala, iar la varsare, din cauza interactiunii dintre apa sarata a marii sau a oceanului cu apa dulce a fluviului, se formeaza o delta sau un estuar.

Start test

Teste online: Testul numarul 38 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Capitale Africane

Capitale Africane

Africa este al doilea continent ca marime si tot al doilea din punct de vedere al gradului de populare. Africa mai gazduieste Nilul cel mai lung fluviu din lume si Sahara, cel mai mare desert din al Terrei. Cel mai inalt punct al continentului negru este Muntele Kilimanjaro din Tanzania care masoara 5.895 de metri, pe cand cel mai jos punct este lacul Assal care se gaseste cu 156 de metri sub nivelul marii. Africa impreuna cu insulele adiacente are o suprafata de 30,244,050 km² si ocupa 20,3% din suprafata terestra a planetei. Cu peste 800 de milioane de locuitori impartiti in 54 de tari, Africa reprezinta casa unei septimi din populatia globului.

Start test

Teste online: Testul numarul 39 din categoria teste online din geografie

Teste din geografie: Capitale Asiatice

Capitale Asiatice

Asia este cel mai intins continent si, de asemenea, cel mai populat cu o suprafata de 8,7% din suprafata totala a Terrei si 29,8% din uscatul acesteia. Populatia Asiei reprezinta mai mult de 60% din intreaga populatie a Globului. Pe continentul asiatic se regasesc 47 de state, dintre care cel mai mare stat ca suprafata de pe continent este Rusia cu 17.075.400 km², iar dupa populatie cel mai mare este China cu 1.322.044.605 de locuitori. La extrema cealalta se afla Macao cu o suprafata de doar 25 km², si Brunei cu o populatie de 379.174 de locuitori.

Start test

Teste online: Testul numarul 40 din categoria teste online din geografie

« 7 8 9

10

11 12 13 »
«

»