´╗┐

Teste online din fizica

teste din fizica - pagina 3

Teste din fizica: Fenomene mecanice 2

Fenomene mecanice 2

Interactiunea fenomenelor mecanice reprezinta actiunea reciproca a doua corpuri, Aceste fenomene apar in urma interactiunii corpurilor si se numesc efecte. Efectul dinamic consta in schimbarea starii de miscare a corpurilor. Efectul static consta in deformarea corpurilor (elastica sau plastica). Deformarea plastica este deformarea care nu dispare la incetarea interactiunii si corpul nu mai revine la forma initiala. Deformarea elastica este deformarea prin care corpul revine la forma initiala dupa incetarea interactiunii.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 9 din categoria teste online din fizica

Teste din fizica: Fenomene mecanice 3

Fenomene mecanice 3

In cadrul fenomenelor mecanice un corp solid are o miscare de translatie daca segmentul care uneste oricare doua puncte ale solidului isi pastreaza directia in timpul miscarii sale. Un corp solid are o miscare de rotatie daca orice punct al sau descrie un arc de cerc cu centrul pe axa de rotatie. Un corp este in echilibru de translatie daca ramane in repaus sau se misca rectiliniu si uniform. Un corp este in echilibru de rotatie daca nu se roteste deloc sau are o miscare de rotatie uniforma. Momentul unei forte este o marime fizica vectoriala al carui modul este egal cu produsul dintre modulul fortei si bratul sau. Parghia este o bara rigida care se poate roti in jurul unui punct fix numit punct de sprijin, iar conditia de echilibru a parghiei este ca raportul fortelor sa fie egal cu raportul invers al bratelor.

Start test

Teste online: Testul numarul 10 din categoria teste online din fizica

Teste din fizica: Fenomene mecanice 4

Fenomene mecanice 4

In cadrul fenomenelor mecanice lucrul mecanic este o marime fizica scalara egala cu produsul dintre modulul fortei si modulul deplasarii corpului. Lucrul mecanic motor este egal cu produsul dintre forta motoare si deplasare, avand acelasi sens cu deplasarea. Lucrul mecanic rezistent este egal cu produsul dintre forta rezistenta si deplasare, avand sens opus deplasarii corpului. Puterea mecanica este marimea fizica scalara egala cu raportul dintre lucrul mecanic efectuat de o forta si timpul in care se efecteaza lucru mecanic.

Start test

Teste online: Testul numarul 11 din categoria teste online din fizica

« 1 2

3

«

»