Teste online din fizica

teste din fizica - pagina 2

Teste din fizica: Fenomene optice 1

Fenomene optice 1

Optica reprezinta o ramura a fizicii care studiaza proprietatile, factorii si natura luminii, modul de producere a acesteia precum si legile propagarii si interactiunii luminii cu substanta. Cuvantul "optica" vine de la cuvantul grecesc optikos (relativ la vedere), nrudit cu optos (vizibil) si cu ops (ochi). Optica se grupeaza pe trei mari sectiuni importante: optica geometrica, optica ondulatorie si optica fotonica.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 5 din categoria teste online din fizica

Teste din fizica: Fenomene optice 2

Fenomene optice 2

Optica geometrica, n care legile propagarii luminii si formarea imaginilor optice sunt studiate facandu-se abstractie de natura luminii. Fenomene specifice sunt reflexia luminii, refractia luminii. Optica ondulatorie, n care fenomene ca difractia, interferenta si polarizarea luminii sunt explicate prin considerentul ca lumina este un fenomen de natura ondulatorie, mai concret o unda electromagnetica. Optica fotonica, n care sunt studiate efectul fotoelectric si alte efecte care scot n evidenta aspectul corpuscular, fotonic al undelor electromagnetice. Fenome optice consacrate sunt: dispersia luminii, curcubeul (apare datorita fenomenelor de refractie, reflexia luminii si dispersia luminii), absorbtia luminii, polarizarea luminii.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 6 din categoria teste online din fizica

Teste din fizica: Mecanica fluidelor

Mecanica fluidelor

Mecanica fluidelor se ocupa cu studiul repausului respectiv miscarii fluidelor si interactiunii mecanice a acestora cu corpurile cu care vin in contact. Masinile hidraulice vehiculeaza fluide (lichide) cu scopul de a realiza in sisteme tehnologice diferite obiective de lucru: vehicularea fluidelor, transmisia de putere, conversia unor parametrii functionali, ungere, etc. Fluidele sunt corpuri (stari) care nu au forma proprie si a caror deformare fara variatii semnificative de volum se face foarte usor, de unde decurge proprietatea de fluiditate. Exista doua categorii de fluide: lichidele, care sunt foarte putin compresibile care in contact cu un gaz poseda suprafata libera si gazele care sunt fluide foarte compresibile ce au posibilitatea de a umple intreg spatiul si nu raman in repaus decat in spatii inchise.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 7 din categoria teste online din fizica

Teste din fizica: Fenomene mecanice 1

Fenomene mecanice 1

Un corp se afla in repaus daca, intr-un interval de timp corpul ocupa acceasi pozitie fata de corpul de referinta. Un corp se afla in miscare daca, intr-un interval de timp oarecare corpul ocupa pozitii diferite fata de corpul de referinta. Miscarea rectilinie uniforma este miscarea in care mobilul se deplaseaza pe o traiectorie rectilinie cu viteza constanta. Miscarea rectilinie variata este miscarea in care mobilul se deplaseaza pe o traiectorie rectilinie cu viteza variabila.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 8 din categoria teste online din fizica

« 1

2

3 »
«

»