´╗┐

Teste online de cultura generala

teste de cultura generala - pagina 6

Teste de cultura generala: Cultura si evolutie

Cultura si evolutie

Evolutia culturii umane isi are inceputurile undeva in preistorie, o data cu aparitia limbajului cand inaintasii speciei umane au inceput sa interactioneze si sa puna bazele societatii moderne cunoscute de noi astazi. Cultura si aparitia limbajului au actionat ca un catalizator, unind grupurile comunitatii in numele supravieturii.

Start test

Teste online: Testul numarul 21 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Cultura generala istorica

Cultura generala istorica

Cultura generala istorica se naste din incercarea de a descoperii si de a construi identitatea unui popor, a unei natiuni, prin raportare la alte popoare sau la alte natiuni. Cateva dimensiuni specifice acestei raportari sunt: situarea in timp si in spatiu, evenimentele istorice, limba, cultura si civilizatia sau mentalitatile. Interesul privind cultura istorica se dezvolta datorita pasiunii, a preocuparilor intelectuala sau a contactelor pe care o persoana incepe sa le aiba cu alte culturi si civilizatii.

Start test

Teste online: Testul numarul 22 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Valori culturale

Valori culturale

Cultura reprezinta un ansamblu de valori materiale si spirituale. Valorile culturale nu se nasc si nu exista decat in masura in care exista raportarea sa la o activitate omeneasca de cunoastere si invers, existand doua situatii. In prima situatie, este posibil ca omul sa-i atribuie unui obiect oarecare valori pe care acest obiect nu le incorporeaza prin destinatia lui initiala si in cazul acesta spunem ca valoarea este adaugata. In a doua situatie, omul nu recunoaste valoarea in obiectul care-o incorporeaza in mod intentionat, acesta fiind si cazul artei moderne pe care omul mediu nu o recunoaste ca valoare. Parcurgand acest test online vei descoperi rolul valorilor culturale in viata ta.

Start test

Teste online: Testul numarul 23 din categoria teste online de cultura generala

Teste de cultura generala: Elemente fundamentale ale creatiei

Elemente fundamentale ale creatiei

Elemente fundamentale ale culturii generale sunt reprezentate de mostenirea transmisa prin intermediul gesturilor, al cuvintelor, al scrisului, al artelor, al mass-mediei sau al mediei interactive. La fel sunt perpetuate si gesturile, ritualurile, cunostintele teoretice, normele abstracte sau religia. Toate aceste elemente fundamentale ale culturii generale tezaurizeaza si acumuleaza valorile, pastrand tot ceea ce este durabil, in ordine spirituala si incercand sa transmita, in timp cat mai fidel, operele nemuritoare ale culturii generale.

Start test

Teste online: Testul numarul 24 din categoria teste online de cultura generala

« 3 4 5

6

7 8 9 »
«

»