´╗┐

Teste online din cinematografie

teste din cinematografie - pagina 2

Teste din cinematografie: Cinematografia americana

Cinematografia americana

Cinematografia este considerata a saptea arta deoarece reuseste sa le combine pe toate celelalte sase arte intr-un mod eficient si nu in ultimul rand intr-un mod cu totul si cu totul inovator. Pelicula cinematografica face posibila perceptia lucrurilor si a evenimentelor fie prin prisma unui povestitor obiectiv sau a unui povestitor care isi face simtita prezenta pe parcursul filmului, fie din prisma personajelor, ceea ce permite spectatorului o identificare puternica cu personajul, lucru care nu se poate infaptui in nici o alta arta, la fel se intampla si cu timpul din film care este si el un factor important. Timpul poate fi dilatat, analizand ce se intampla intr-o secunda pe durata reala a 2 minute sau, din contra, lasand timpul sa treaca mai repede in viitor, sarind de la o perioada la alta printr-un simplu efect de disolve. Ceea ce separa filmul de cea mai apropiata dintre arte, si anume arta teatrului, tine de caracteristicile generale a celei de-a saptea arte denumita film.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 5 din categoria teste online din cinematografie

Teste din cinematografie: Premiul Oscar pentru film

Premiul Oscar pentru film

Premiile Academiei Americane de Film sau Premiile Oscar, sunt premii decernate anual de Academia Americana de Film. Statueta decernata la Premiile Oscar a fost gandita si construita de un regizor de la MGM, pe nume Cedric Gibbons, aceasta reprezinta un cavaler ce tine o spada in mana si sta pe o rola de pelicula cu cinci brate, fiecare reprezentand cate un departament din Academia de Film: actori, scenaristi, regizori, producatori si tehnicieni. Statueta la inceput nu avea un nume, unii ii spuneau: "statueta Academiei", altii "trofeul de aur" sau "statueta de merit", iar presa ii spunea "omul de fier". A ajuns sa poarte numele de Oscar datorita bibliotecarei Margaret Herrick devenita mai tarziu director executiv al Academiei, care atunci cand a vazut statueta a exclamat: "Arata exact ca unchiul meu Oscar!". Alegerea castigatorilor se face in doua etape: in prima etapa are loc nominalizarea la Oscar a unui numar de cinci candidati, nominalizare facuta de membrii Academiei care apartin aceleasi specialitati cu cei nominalizati. In a doua etapa este ales castigatorul de la fiecare categorie printr-un vot secret la care participa toti membrii Academiei, indiferent de specialitate. Datorita votului secret nici unul dintre membrii Academiei nu cunoaste rezultatele anticipat. Scrutinul este efectuat de catre o firma prestigioasa de revizie contabila, care este insarcinata cu centralizarea voturilor si pastrarea in secret a rezultatelor, astfel ca pana la momentul ceremoniei plicul ramane sigilat, fara a se face cunoscute rezultatele.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 6 din categoria teste online din cinematografie

Teste din cinematografie: Recunoasteti filmul

Recunoasteti filmul

Cinematografia este, dupa cum bine se stie, cea de-a saptea arta, cu ajutorul careia spectatorii pot calatorii dintr-un capat in celalalt al universului, pot trece prin diferite stari sufletesti alaturi de personajele filmului facandu-i sa sufere, sa se bucure sau sa lupte pentru supravietuire. Daca esti un iubitor al celei de-a saptea arte te invitam sa-ti testezi cunostintele parcurgand urmatorul test din lumea filmului.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 7 din categoria teste online din cinematografie

Teste din cinematografie: Cinematografie

Cinematografie

Esti un cinefil adevarat? Testeaza-ti cunostintele pe care le ai despre aceasta minunata arta facand acest test.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 8 din categoria teste online din cinematografie

« 1

2

«

»