´╗┐

Teste online din chimie

teste din chimie - pagina 2

Teste din chimie: Substante simple

Substante simple

Substantele sunt forme de organizare a materiei, astfel ca orice substanta este compus din particule mici numite atomi. Substantele a caror molecule sunt formate din atomi identici se numesc substante simple, fiind totodata acele substante care nu mai pot fi descompuse. Exemple: oxigenul, azotul, mercurul, sulful, carbonul, aurul, etc.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 5 din categoria teste online din chimie

Teste din chimie: Reactii chimice

Reactii chimice

Reactiile chimice sunt interactiuni la nivel molecular dintre substante si acestea pot fi: reactii de combinare, in care doi sau mai multi reactanti se unesc pentru a forma un singur produs de reactie; reactii de descompunere, unde dintr-o substanta compusa (denumita reactant) se formeaza doi sau mai multi produsi de reactie; reactii de substitutie, unde atomul unui element inlocuieste atomii unui alt element intr-o substanta compusa; reactii de schimb unde doua substante compuse isi schimba intre ele unele elemente, transformandu-se in alte substante compuse. Substantele care reactioneaza intre ele se numesc reactanti, iar substantele rezultate in urma reactiei se numesc produsi de reactie.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 6 din categoria teste online din chimie

Teste din chimie: Ioni si molecule

Ioni si molecule

Orice material este compus din particule mici numite atomi, care sunt atat de mici incat incap cu milioanele pe varful unui ac. Gruparea mai multor atomi formeaza molecule; cele mai mari grupari de acest gen contin mai multe mii de atomi. Ideea ca orice material se compune din particule mici a aparut inca din vremea Grecei Antice. In jurul anului 420 i.e.n. filozoful Democrit a ajuns la concluzia ca materia se compune din particule mici indivizibile. Aceste particule se numesc si astazi atomi, dupa cuvantul grecesc atomos, adica indivizibil. Un ion este un atom, o molecula sau in general un grup de atomi cu o sarcina electrica nenula. Un atom neutru din punct de vedere electric are un numar de electroni egal cu numarul de protoni din nucleu, si se poate ioniza prin schimbarea acestui echilibru.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 7 din categoria teste online din chimie

Teste din chimie: Chimia si clorul

Chimia si clorul

Denumirea clorului provine de la termenul de origine greaca khlaros, ce inseamna verde pal. Sub forma ionului clorura, care este in alcatuirea sarurilor comune si a altor compusi, este abundent in natura si necesar multor forme de viata, inclusiv a omului. In starea sa elementara prezinta molecula diatomica. Clorul este un agent oxidant puternic, fiind utilizat in procesele de albire si dezinfectare. In stratul superior al atmosferei, moleculele care contin clor au fost implicate in distrugerea stratului de ozon.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 8 din categoria teste online din chimie

« 1

2

«

»