´╗┐

Teste online din anatomie si medicina

teste din anatomie si medicina - pagina 7

Teste din anatomie si medicina: Sistemul excretor 2

Sistemul excretor 2

Eliminarea substantelor rezultate in urma descompunerilor poarta numele de excretie. Organele la nivelul carora se formeaza urina sunt rinichii, impreuna cu organele care conduc urina la exterior alcatuiesc sistemul excretor. Deci se poate spune ca sistemul excretor este reprezentat de ansamblul organelor care indeplinesc rolul de a elimina substantele rezultate in urma metabolismului celular.

Start test

Teste online: Testul numarul 25 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Sistemul respirator 1

Sistemul respirator 1

Respiratia este functia prin care se asigura continuu si adecvat raportul de oxigen din aerul atmosferic pana la nivelul celulelor care il utilizeaza si circulatia in sens invers a dioxidului de carbon produs de metabolismul celular. Componentele sistemului respirator sunt: plamanii si caile respiratorii formate din cavitatea nazala, faringele, laringele, traheea si bronhia. Fosele nazale, au rolul de a efectua legatura dintre mediul extern si cavitatea nazala. Principalul component al sistemului respirator este plamanul, alaturi de o intreaga retea de organe si nervi. Acestea sunt organe moi, cu aspect buretos si au o culoare roz-gri, putand deveni negriciosi de la fumat dar chiar si la nefumatori din cauza aerului poluat.

Start test

Teste online: Testul numarul 26 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Sistemul respirator 2

Sistemul respirator 2

Aparatul respirator este compus din totalitatea organelor care asigura mecanismul respiratiei: al ventilatiei pulmonare si al hemostezei sau al schimburilor de gaze de la nivelul alveolelor pulmonare. Aparatul respirator impreuna cu aparatul digestiv permit intrarea din mediul extern in organism a substantelor chimice necesare functionarii normale a celulelor. Respiratia este efectuata in doua faze: prima faza se desfasoara la nivelul plamanilor denumita respiratia externa sau pulmonara si a doua faza ce are loc la nivelul celulelor care se numeste respiratie interna sau celulara. La nivelul celulelor se desfasoara procesele de oxidare lenta a substantelor organice simple, rezultate in urma digestiei, rezultand energia necesara functionarii organismului si produsi de dezasimilatie ce sunt eliminati pe diferite cai.

Start test

Teste online: Testul numarul 27 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Sangele si circulatia 1

Sangele si circulatia 1

Sangele este lichidul rosu, vascos, ce constituie mediu intern si care circula in artere si in vene sub actiunea pompei cardiace. Datorita compozitiei sale complexe si circulatiei sale rapide, sangele iriga toate tesuturile, asigura multiple functii, permitand mai ales prin intermediul retelei de capilare interpuse intre circulatia arteriala si circulatia venoasa, transportul gazelor respiratorii (oxigen si dioxid de carbon), cel al substantelor nutritive (glucide, lipide, protide), cel al elementelor necesare mijloacelor de aparare ale organismului impotriva bacteriilor, parazitilor si virusurilor (anticorpi, eozinofile, limfocite, monocite, polinucleare neutrofile).

Start test

Teste online: Testul numarul 28 din categoria teste online din anatomie si medicina

« 4 5 6

7

8 9 10 »
«

»