´╗┐

Teste online din anatomie si medicina

teste din anatomie si medicina - pagina 6

Teste din anatomie si medicina: Metabolismul 2

Metabolismul 2

Metabolismul poate fi primar sau secundar, cel primar este implicat direct si esential in mentinerea vietii, pe cand cel secundar sau laturalnic este implicat in producerea de substante "neesentiale" vietii cum ar fi: pigmenti, alcaloizi, antibiotici agenti etc. Energia necesara oricarei activitati umane, creste odata cu cresterea efortului, astfel, daca omul presteaza o munca grea consumul de energie creste considerabil si constituie un factor limitativ al activitatii zilnice. In acest context, alimentatia trebuie sa fie corespunzatoare prin continutul sau pentru a acoperii necesarul de calorii in conformitate cu gradul de dificultate al muncii.

Start test

Teste online: Testul numarul 21 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Metabolismul 3

Metabolismul 3

Totalitatea schimburilor energetice dintre materia vie si mediul extern poarta denumirea de metabolism energetic, la baza caruia stau transformarile fizico-chimice, chimice si biochimice ale substantelor calorigene. Organismul isi reinnoieste continuu constituentii sai si in acest proces continuu de intretinere, are nevoie de energie pentru sinteza de noi substante organice. Reactiile de sinteza ale compusilor chimici ai celulelor si tesuturilor noi in timpul cresterii solicita o energie care este cu atat mai mare cu cat cresterea este mai rapida, totodata organismul are de asemenea nevoie de energie pentru travaliul intern, ca cel al inimii, pentru circulatia sangelui sau pentru miscarea diafragmei pentru respiratie.

Start test

Teste online: Testul numarul 22 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Metabolismul 4

Metabolismul 4

Omul dezvolta permanent energie a carei valoare depinde de: greutatea si dimensiunile corpului, de varsta si de sex. Astfel pentru a-si putea reface energia consumata, corpul uman poseda un sistem de nutritie corespunzator nevoilor organismului. Substantele ingerate sub forma de alimente sunt supuse unui proces fundamental de transformari a energiei chimice pe care o contin alimentele in energie calorica si energie mecanica. Acestea patrund in organism prin organele digestive, unde prin actiunea unor enzime si fermenti sunt digerate si trec in intestin de unde trec in sange prin peretele intestinal si sunt apoi depuse sub forma rezervelor de energie in ficat de unde sunt preluate de circuitul sanguin sub forma de glucoza si sunt conduse la organul a carei activitate reclama energie. Aici are loc transformarea energiei chimice in energie calorica si energie mecanica.

Start test

Teste online: Testul numarul 23 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Sistemul excretor 1

Sistemul excretor 1

Sistemul excretor sau aparatul excretor are rolul de a indeparta din organism produsii inutili si toxici, asigurandu-se astfel mentinerea constanta a compozitiei mediului intern, adica homeostazia. Sistemul excretor indeplineste o dubla functie: aceea de a regla mediul intern prin mentinerea unei aceleiasi cantitati de saruri si de apa, cea mai mare parte . prisos fiind eliminata prin rinichi si aceea de a elimina substantele inerte si substantele toxice, rezultate din metabolismul substantelor proteice. Principala cale de excretie este calea renala, insa mai sunt si alte cai cum ar fi: plamanii, branhiile, glandele sudoripare, ficatul, tegumentul sau mucoasa intestinala.

Start test

Teste online: Testul numarul 24 din categoria teste online din anatomie si medicina

« 3 4 5

6

7 8 9 »
«

»