´╗┐

Teste online din anatomie si medicina

teste din anatomie si medicina - pagina 5

Teste din anatomie si medicina: Sarcina si nasterea

Sarcina si nasterea

Sarcina este unul dintre cele mai frumoase momente din viata unei familii sau cel putin asa ar trebui sa fie. Sarcina este acel proces in care, de la facundare pana la momentul nasterii, in pantecele femeii are loc cresterea unei noi vietii care inseamna in primul rand responsabilitate. Femeile cunosc cateva aspecte a ceea ce inseamna sarcina, dar nu au intotdeauna informatiile suficiente si mai ales informatiile bune. Putine sunt cele care inteleg, intradevar intreg procesul de sarcina. Acest test te ajuta sa intelegi si sa iti verifici cunotintele in ceea ce inseamna sarcina.

Start test

Teste online: Testul numarul 17 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Sistemul reproducator 1

Sistemul reproducator 1

Sistemul reproducator sau aparatul genital este un sistem de organe dintr-un organism care lucreaza impreuna pentru reproducere. Multe substante ca hormonii si feromonii sunt de asemenea importante in acest sistem. La organismele cu reproducere sexuata acest sistem de organe este diferit la cele doua sexe, spre deosebire de alte sisteme de organe. Organele majore reproducatoare umane (penis si vagin) includ atat organe interne cat si organe externe.

Start test

Teste online: Testul numarul 18 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Sistemul reproducator 2

Sistemul reproducator 2

Reproducerea este una din functiile esentiale ale organismului animal si vegetal. Aceasta consta din capacitatea parintilor de a da nastere la urmasi asemanatori lor. Reproducerea presupune participarea a doua organisme de sex opus cu posibilitatea gonadelor de a forma gameti masculini(spermatozoizi ) si feminini (ovule). Odata ce fecundarea este incheiata are loc formarea celulei ou, segmentarea celulei ou si formarea embrionului unisexual si ulterior, a fatului.

Start test

Teste online: Testul numarul 19 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Metabolismul 1

Metabolismul 1

Metabolismul reprezinta totalitatea transformarilor biochimice si energetice care au loc in tesuturile organismului viu, acesta este un proces complex, ce implica schimburi de materii si energii, si care include doua procese simultane opuse. Primul proces poarta numele de catabolism si reprezinta totalitatea proceselor chimice de degradare a substantelor din organism, producandu-se in special prin ruperea legaturilor dintre atomii de carbon, din moleculele diferitelor substante. Al doilea proces poarta numele de anabolism si reprezinta procesele chimice de biosinteza a substantelor ce intra in alcatuirea materiei vii, reactiile anabolice se caracterizeaza prin consum de energie si se numesc reactii endergonice (reactii endergonice).

Start test

Teste online: Testul numarul 20 din categoria teste online din anatomie si medicina

« 2 3 4

5

6 7 8 »
«

»