´╗┐

Teste online din anatomie si medicina

teste din anatomie si medicina - pagina 5

Teste din anatomie si medicina: Sistemul respirator 2

Sistemul respirator 2

Aparatul respirator este compus din totalitatea organelor care asigura mecanismul respiratiei: al ventilatiei pulmonare si al hemostezei sau al schimburilor de gaze de la nivelul alveolelor pulmonare. Aparatul respirator impreuna cu aparatul digestiv permit intrarea din mediul extern in organism a substantelor chimice necesare functionarii normale a celulelor. Respiratia este efectuata in doua faze: prima faza se desfasoara la nivelul plamanilor denumita respiratia externa sau pulmonara si a doua faza ce are loc la nivelul celulelor care se numeste respiratie interna sau celulara. La nivelul celulelor se desfasoara procesele de oxidare lenta a substantelor organice simple, rezultate in urma digestiei, rezultand energia necesara functionarii organismului si produsi de dezasimilatie ce sunt eliminati pe diferite cai.

Start test

Teste online: Testul numarul 17 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Sangele si circulatia 1

Sangele si circulatia 1

Sangele este lichidul rosu, vascos, ce constituie mediu intern si care circula in artere si in vene sub actiunea pompei cardiace. Datorita compozitiei sale complexe si circulatiei sale rapide, sangele iriga toate tesuturile, asigura multiple functii, permitand mai ales prin intermediul retelei de capilare interpuse intre circulatia arteriala si circulatia venoasa, transportul gazelor respiratorii (oxigen si dioxid de carbon), cel al substantelor nutritive (glucide, lipide, protide), cel al elementelor necesare mijloacelor de aparare ale organismului impotriva bacteriilor, parazitilor si virusurilor (anticorpi, eozinofile, limfocite, monocite, polinucleare neutrofile).

Start test

Teste online: Testul numarul 18 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Sangele si circulatia 2

Sangele si circulatia 2

Sangele este un tesut lichid compus din celule, (globule rosii, globule albe si trombocite) si o substanta intracelulara lichida (plasma) care, la randul ei, este formata din ser si fibrinogen si are rolul de a transporta oxigenul si diferitele substante nutritive in intreg organismul.

Start test

Teste online: Testul numarul 19 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Sangele si circulatia 3

Sangele si circulatia 3

Circulatia sangvina este asigurata de contractiile muschiului cardiac care trimite la fiecare contractie aproximativ jumatate din sange spre plamani, unde dioxidul de carbon este evacuat in aerul expirat atunci cand oxigenul este absorbit de catre globulele rosii. Cealalta parte a sangelui este trimisa prin aorta spre diferitele tesuturi, de unde se intoarce prin venele cave.

Start test

Teste online: Testul numarul 20 din categoria teste online din anatomie si medicina

« 2 3 4

5

6 7 8 »
«

»