Teste online din anatomie si medicina

teste din anatomie si medicina - pagina 4

Teste din anatomie si medicina: Fiziologia aparatului cardiovascular 2

Fiziologia aparatului cardiovascular 2

Sistemul circulator asigura circulatia sanguina si cea limfatica, fiind alcatuit din inima si vase de diferite tipuri si calibre cum ar fi: arterele, venele sanguine si limfatice, capilarele sanguine si limfatice. Circulatia este intotdeauna orientata intr-un singur sens: centrifug in artere si centripet in vene.

Start test

Teste online: Testul numarul 13 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Fiziologia aparatului respirator 1

Fiziologia aparatului respirator 1

Respiratia reprezinta o functie vitala a organismului uman, ce se desfasoara continuu si ciclic, avand rolul de a asigura schimbul bidirectional de gaze dintre organism si aerul din atmosfera. Prin respiratie este adus oxigen din mediul extern si transportat spre celulele, iar dioxidul de carbon rezultat din metabolismul celular este eliminat in atmosfera. Exista doua componente ale respiratiei: respiratia externa, care reprezinta schimburile de gaze dintre plamani si atmosfera si respiratia interna sau tisulara care se refera la utilizarea oxigenului in reactiile de oxidoreducere de la nivel celular.

Start test

Teste online: Testul numarul 14 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Fiziologia aparatului respirator 2

Fiziologia aparatului respirator 2

Elementele morfologice ale aparatului respirator sunt formate din caile aeriene atat cele superioare cat si inferioare si de parenchimul pulmonar format din acinii pulmonari. Caile respiratorii superioare sunt formate din: segmentul nazal, segmentul cavitatii orale si faringele pana la orificiul glotic. Caile respiratorii inferioare sunt reprezentate de: laringe, trahee, bronhii si ramificatiile lor. Schimburile gazoase dintre mediul inconjurator si plaman are loc datorita diferentelor de presiune dintre cele doua medii. Aceste diferente apar datorita variatiei volumului pulmonar, plamanul urmand la randul lui, pasiv, miscarile cutiei toracice. Gradientul presional rezultat va determina o circulatie a aerului din mediul cu presiune mare catre mediul cu presiune mica.

Start test

Teste online: Testul numarul 15 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Fiziologia sangelui

Fiziologia sangelui

Sangele are in componenta sa plasma in proportie de 55% si elemente figurate 45%. In plasma se gasesc dizolvate proteine si electroliti, pe cand in elementele figurate ale sangelui se gasesc eritrocite (hematii, globule rosii), leucocite (celule albe) si trombocite (plachete sanguine). Toate elementele figurate ale sangelui se formeaza la nivelul maduvei osoase hematogene, din celula stem pluripotenta care se diferentiaza, sub actiunea unor factori de diferentiere si crestere, in toate liniile celulare. Rolul sangelui in organism este de a transporta un mare numar de substante cum ar fi gazele sanguine, electrolitii, vitaminele, hormoni, etc, de mentinere a homeostaziei termice, de mentinere a echilibrului acidobazic si a celui osmotic, precum si de a mentinere echilibrul fluido-coagulant.

Start test

Teste online: Testul numarul 16 din categoria teste online din anatomie si medicina

« 1 2 3

4

5 6 7 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct