´╗┐

Teste online din anatomie si medicina

teste din anatomie si medicina - pagina 4

Teste din anatomie si medicina: Metabolismul 4

Metabolismul 4

Omul dezvolta permanent energie a carei valoare depinde de: greutatea si dimensiunile corpului, de varsta si de sex. Astfel pentru a-si putea reface energia consumata, corpul uman poseda un sistem de nutritie corespunzator nevoilor organismului. Substantele ingerate sub forma de alimente sunt supuse unui proces fundamental de transformari a energiei chimice pe care o contin alimentele in energie calorica si energie mecanica. Acestea patrund in organism prin organele digestive, unde prin actiunea unor enzime si fermenti sunt digerate si trec in intestin de unde trec in sange prin peretele intestinal si sunt apoi depuse sub forma rezervelor de energie in ficat de unde sunt preluate de circuitul sanguin sub forma de glucoza si sunt conduse la organul a carei activitate reclama energie. Aici are loc transformarea energiei chimice in energie calorica si energie mecanica.

Start test

Teste online: Testul numarul 13 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Sistemul excretor 1

Sistemul excretor 1

Sistemul excretor sau aparatul excretor are rolul de a indeparta din organism produsii inutili si toxici, asigurandu-se astfel mentinerea constanta a compozitiei mediului intern, adica homeostazia. Sistemul excretor indeplineste o dubla functie: aceea de a regla mediul intern prin mentinerea unei aceleiasi cantitati de saruri si de apa, cea mai mare parte . prisos fiind eliminata prin rinichi si aceea de a elimina substantele inerte si substantele toxice, rezultate din metabolismul substantelor proteice. Principala cale de excretie este calea renala, insa mai sunt si alte cai cum ar fi: plamanii, branhiile, glandele sudoripare, ficatul, tegumentul sau mucoasa intestinala.

Start test

Teste online: Testul numarul 14 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Sistemul excretor 2

Sistemul excretor 2

Eliminarea substantelor rezultate in urma descompunerilor poarta numele de excretie. Organele la nivelul carora se formeaza urina sunt rinichii, impreuna cu organele care conduc urina la exterior alcatuiesc sistemul excretor. Deci se poate spune ca sistemul excretor este reprezentat de ansamblul organelor care indeplinesc rolul de a elimina substantele rezultate in urma metabolismului celular.

Start test

Teste online: Testul numarul 15 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Sistemul respirator 1

Sistemul respirator 1

Respiratia este functia prin care se asigura continuu si adecvat raportul de oxigen din aerul atmosferic pana la nivelul celulelor care il utilizeaza si circulatia in sens invers a dioxidului de carbon produs de metabolismul celular. Componentele sistemului respirator sunt: plamanii si caile respiratorii formate din cavitatea nazala, faringele, laringele, traheea si bronhia. Fosele nazale, au rolul de a efectua legatura dintre mediul extern si cavitatea nazala. Principalul component al sistemului respirator este plamanul, alaturi de o intreaga retea de organe si nervi. Acestea sunt organe moi, cu aspect buretos si au o culoare roz-gri, putand deveni negriciosi de la fumat dar chiar si la nefumatori din cauza aerului poluat.

Start test

Teste online: Testul numarul 16 din categoria teste online din anatomie si medicina

« 1 2 3

4

5 6 7 »
«

»