´╗┐

Teste online din anatomie si medicina

teste din anatomie si medicina - pagina 3

Teste din anatomie si medicina: Medicina generala 9

Medicina generala 9

Pasii facuti de medicina generala de pe vremea lui Hipocrate pana la cea din zilele noastre au fost anevoiosi, cu multe sacrificii si plini de piedici din partea celor care nu vroiau sau nu puteau sa inteleaga viitorul. In zilele noastre omul este privit ca fiind o fiinta unica cu nevoi biologice, psihologice, sociale si culturale, o fiinta aflata intr-o continua schimbare si in interactiune cu mediul ei inconjurator, capabila de a se adapta la cele mai diverse conditii.

Start test

Teste online noi: Testul numarul 9 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Medicina generala 10

Medicina generala 10

Organizatia Mondiala a Sanatatii este forul suprem de promovare a sanatatii si defineste sanatatea individuala astfel: "Sanatatea reprezinta starea de bine completa din punct de vedere fizic, mintal si social si nu numai absenta bolii sau a infirmitatii.". Aceasta definitie elaborata de Organizatia Mondiala a Sanatatii este acceptata de toata lumea fiind privita ca o responsabilizare a societatii, punand accent pe caracterul pozitiv si multiaxial al sanatatii. Medicina generala moderna pune accent pe sanatatea grupurilor umane care ar putea fi definita ca fiind o sinteza a sanatatii individuale apreciata intr-o viziune sistemica, globala. In zilele noastre sanatatea publica urmareste ansamblul cunostintelor, deprinderilor si atitudinilor populatiei indreptata spre mentinerea si imbunatatirea sanatatii populatiei.

Start test

Teste online: Testul numarul 10 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Stafilococul auriu

Stafilococul auriu

Stafilococii reprezinta un grup de bacterii, adica microbi sau germeni ce pot provoca o serie de boli infectioase localizate in diverse tesuturi ale corpului. Stafilococul auriu este o bacterie patogena ce adeseori ajunge sa produca diferite infectii localizate in mai multe zone ale corpului. Toate persoanele pot fi purtatoare de stafilococ auriu sau de alte specii de stafilococi deoarece acestia fac parte din microflora mamiferelor, insa pot fi doar purtatori fara ca persoana respectiva sa fie afectata. Stafilococul auriu poarta si numele de suprabacterie datorita faptului ca a devenit extrem de rezistent la multe antibiotice.

Start test

Teste online: Testul numarul 11 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Cardiologie 1

Cardiologie 1

Cardiologia este o specialitate medicala care are drept obiect de activitate bolile inimii si ale vaselor de sange. Cardiologia cuprinde diagnosticul si tratamentul bolilor cardiace congenitale, bolii cardiace ischemice, insuficientei cardiace, valvulopatiilor, aritmiilor si al bolilor pericardului.

Start test

Teste online: Testul numarul 12 din categoria teste online din anatomie si medicina

« 1 2

3

4 5 6 »
«

»