´╗┐

Teste online din anatomie si medicina

teste din anatomie si medicina - pagina 17

Teste din anatomie si medicina: Scheletul uman

Scheletul uman

Scheletul uman este format din un numar variabil de oase de marimi diferite, fuzionate si individuale, sprijinite si completate de ligamente, tendoane, muschi si cartilaje. Scheletul indeplineste in corpul uman o serie de functii cumulative si anume, sustinerea si sprijinirea corpului, formarea de parghii puse in miscare de catre muschi care realizeaza locomotia, protejarea diferitelor organe, reprezinta un depozit de saruri fosfo-calcice si da forma intregului corp si diferitelor sale segmente.

Start test

Teste online: Testul numarul 65 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Recunoaste muschiul

Recunoaste muschiul

Corpul omenesc poate fi usor comparat cu un sistem de parghii, parghii ce sunt puse in miscare de muschi. Corpul omenesc foloseste la miscare peste 600 de muschi si de nervi componenti.Tu cat de bine cunosti rolul si denumirea muschilor din corpul tau?

Start test

Teste online: Testul numarul 66 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Muschii capului

Muschii capului

Muschii corpului uman sunt grupati in trei clase, prima este formata din muschii scheletici care sunt controlati de creier si impreuna cu oasele pe care se fixeaza cu tendoane, sunt responsabili de orice miscare voluntara ,constienta de la zambet pana la urcatul scarilor. A doua clasa este formata din muschii netezi care realizaeaza miscarile involuntare ale organelor interne si a treia clasa care reprezinta cea mai mare parte din masa inimii denumita si muschiul cardiac.

Start test

Teste online: Testul numarul 67 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Anatomie generala

Anatomie generala

Organismul uman, ca orice fiinta vie, exista gratie corelarii fine si perpetue a tuturor structurilor si proceselor sale, cu scopul realizarii functiilor acestora. Pentru a-ti testa cunostintele din anatomie generala te invitam sa parcurgi urmatorul test.

Start test

Teste online: Testul numarul 68 din categoria teste online din anatomie si medicina

« 14 15 16

17

«

»