´╗┐

Teste online din anatomie si medicina

teste din anatomie si medicina - pagina 15

Teste din anatomie si medicina: Kinetoprofilaxie

Kinetoprofilaxie

Kinetoprofilaxia este considerata drept parte integranta si ramura de avangarda a terapiei prin miscare, constituita pe axioma unanim acceptata in stiintele medicale conform careia este mai usor sa previi decat sa tratezi. Kinetoprofilaxia studiaza procesul de optimizare a starii de sanatate si de prevenire a imbolnavirii, organismului uman, cu ajutorul exercitiilor fizice prin aplicarea exercitiilor aerobice pe principiile stiintei antrenamentului medical. Kinetoprofilaxia se aplica: omului sanatos, pentru a-l feri de boli sau de aparitia sindromului de deconditionare, omului varstnic, la care deconditionarea a aparut, pentru a-l feri de agravarea si organicizarea ei sau omului bolnav pentru a-l feri de aparitia unor agravari sau complicatii.

Start test

Teste online: Testul numarul 57 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Anatomia dintelui

Anatomia dintelui

Dintele impreuna cu aparatul sau de sustinere numit parodontiu, constituie o unitate morfologica si functionala, pe care o numim organ dentar sau odonton. Din punct de vedere anatomic dintele este compus din doua parti: prima este coroana, adica acea partea a dintelui ce contribuie la masticatie, fonatie si fizionomie, pe cand a doua parte este radacina, ce reprezinta partea dintelui inclusa in os. Testeaza-ti cunostintele stomatologice parcurgand acest test privind anatomia dintelui.

Start test

Teste online: Testul numarul 58 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Stomatologie generala

Stomatologie generala

Stomatologia este stiinta care se ocupa cu studierea formatiunilor anatomice si cu tratarea bolilor care apar la nivelul cavitatii orale. Formatiunile anatomice care fac obiectul stomatologiei sunt grupate sub numele de aparat dento-maxilar, denumirea provine de la stoma care inseamna gura si logos care inseamna stiinta, mai exact stomatologia se ocupa de cercetarea etiologiei, patogeniei, clinicii, diagnosticului, tratamentului si profilaxiei afectiunilor organelor si sistemelor teritoriului oro-maxilo-facial al organismului uman, la baza careia stau metodele stomatologice de tratament si totodata se ocupa si de elaborarea lor. Tu cat de bine stapanesti domeniul stomatologiei?

Start test

Teste online: Testul numarul 59 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Fobia, teama irationala si persistenta

Fobia, teama irationala si persistenta

Specialistii spun ca este normal sa simtim frica pe timpul unei furtuni puternice, daca ne aflam in padure, insa cand ne aflam acasa, in mijlocul orasului, si suntem inspaimantati la gandul ca vom fi fulgerati in casa, fara a putea sa ne stapanim aceste sentimente de teroare, desi stim ca reactia este exagerata, atunci vorbim de dezvoltarea unei fobii.

Start test

Teste online: Testul numarul 60 din categoria teste online din anatomie si medicina

« 12 13 14

15

16 17 »
«

»