´╗┐

Teste online din anatomie si medicina

teste din anatomie si medicina - pagina 14

Teste din anatomie si medicina: Fobia, starea patologica de frica obsedanta

Fobia, starea patologica de frica obsedanta

Conform statisticilor s-a stabilit ca 11% dintre oameni sunt diagnosticati cu diferite fobii, insa datele neoficiale arata ca aproximativ 50% dintre noi avem cel putin o fobie. Fobia este extrem de raspandita, insa pentru a fi diagnosticata trebuie sa fie mai veche de sase luni si sa nu apara numai la expunerea cu stimulul, ci si la simpla imaginare a lui. Daca vrei sa-ti testezi

Start test

Teste online: Testul numarul 53 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Fobia, teama persistenta si irationala

Fobia, teama persistenta si irationala

Carui om normal nu i-a fost frica, la un moment data in viata, de ceva sau de cineva? Fie ca ne-am temut pentru viata noastra sau a altcuiva in situatii limita sau pur si simplu am simtit un nod in gat cand am trecut pe langa un caine, frica este o urmare fireasca a activarii instinctului nostru de conservare.Insa ce se intampla, cand frica de anumite obiecte sau situatii se declanseaza si dincolo de contactul direct cu stimulul care o provoaca, cand frica devine irationala, obsedanta si incontrolabila? Atunci vorbim de o fobie.

Start test

Teste online: Testul numarul 54 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Scheletul uman

Scheletul uman

Scheletul uman este format din un numar variabil de oase de marimi diferite, fuzionate si individuale, sprijinite si completate de ligamente, tendoane, muschi si cartilaje. Scheletul indeplineste in corpul uman o serie de functii cumulative si anume, sustinerea si sprijinirea corpului, formarea de parghii puse in miscare de catre muschi care realizeaza locomotia, protejarea diferitelor organe, reprezinta un depozit de saruri fosfo-calcice si da forma intregului corp si diferitelor sale segmente.

Start test

Teste online: Testul numarul 55 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Recunoaste muschiul

Recunoaste muschiul

Corpul omenesc poate fi usor comparat cu un sistem de parghii, parghii ce sunt puse in miscare de muschi. Corpul omenesc foloseste la miscare peste 600 de muschi si de nervi componenti.Tu cat de bine cunosti rolul si denumirea muschilor din corpul tau?

Start test

Teste online: Testul numarul 56 din categoria teste online din anatomie si medicina

« 11 12 13

14

15 »
«

»