Teste online din anatomie si medicina

teste din anatomie si medicina - pagina 14

Teste din anatomie si medicina: Masuri ale sanatatii muncii

Masuri ale sanatatii muncii

Sanatatea muncii constituie un ansamblu de activitati institutionalizate care au drept scop asigurarea celor mai bune conditii in desfasurarea procesului de munca, aparare a vietii, integritatii corporale si sanatatii lucratorilor si a altor persoane participante la procesul de munca. In zilele noastre sanatatea muncii pune accent pe prevenire si protectie in scopul asigurarii celor mai bune conditii de munca, prevenirii accidentelor si bolilor profesionale in randul lucratorilor si al adaptarii proceselor de munca si de protectie la progresul stiintei si tehnicii.

Start test

Teste online: Testul numarul 53 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Nutritia

Nutritia

Nutritia reprezinta aprovizionarea celulelor si a organismelor cu alimentele necesare pentru a sustine viata. Multe probleme comune de sanatate pot fi prevenite sau atenuate, sau chiar vindecate cu un regim alimentar sanatos. O dieta slaba poate avea un impact daunator asupra sanatatii, cauznd boli, cum ar fi deficit de scorbut, beriberi, si kwashiorkor, la fel se intampla si in cazul unei diete bogate care duce la obezitate si sindrom metabolic, dezvoltandu-se boli cronice sistematice comune ca bolile cardiovasculare, diabet si osteoporoza. Dieta se refera la un regim alimentar special, recomandat fie in cazul unei maladii fie, mai curent, pentru mentinerea starii de sanatate, pentru pastrarea sau atingerea unei anumite greutati corporale. O dieta consta din anumite reguli alimentare care impun consumul de nutrienti in anumite cantitati si din anumite grupuri de alimente. Aceste reguli sunt dependente de datele biologice ale individului care urmeaza dieta si variaza de la o dieta la alta. O nutritie bine echilibrata face intotdeauna diferenta dintre un om sanatos, activ si vesel si un om care este in permanenta stresat, obosit si inevitabil, se confrunta cu probleme de sanatate.

Start test

Teste online: Testul numarul 54 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Alimentatia

Alimentatia

Alimentatia este obligatorie pentru mentinerea vietii reprezentand unul din factorii externi cei mai importanti, cu influenta asupra starii de sanatate fizica si psihica. Alimentatia reprezinta domeniul in care se fac cele mai grave erori, deoarece omul modern se hraneste intr-un mod nesanatos, mananca prost si mult, fapt ce face ca o persoana din doua sa sufere de exces de greutate. Aceasta are efect nefast asupra sistemului osos, a scheletului si asupra aparatului motor, in special asupra partii inferioare a corpului. Alimentatia sanatoasa defineste o alimentatie adaptata si echilibrata atat energetic cat si nutritional, astfel incat sa satisfaca nevoile proprii fiecarui individ pentru sustinerea si intretinerea organismului in conditii optime. Alimentatia sanatoasa asigura dezvoltarea optima a organismului, mentine starea de sanatate, previne imbolnavirile si astfel creste speranta de viata si calitatea acesteia. Obiectivele alimentatiei sunt: asigurarea energiei necesare organismului si acoperirea nevoilor nutritionale, ceea ce presupune includerea tuturor nutrientilor in cantitati si proportii optime.

Start test

Teste online: Testul numarul 55 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Vitamine si minerale

Vitamine si minerale

Vitaminele sunt substantele cu structura complexa care nu pot fi sintetizate de catre organism, insa a caror prezenta in corpul uman este necesara pentru indeplinirea unor functii esentiale ale acestuia. Vitaminele se deosebesc de proteine, lipide sau glucide, prin faptul ca nu reprezinta surse de calorii si sunt necesare in cantitati mult mai mici decat acestea. In functie de modul in care se dizolva in diverse solutii, vitaminele sunt clasificate in liposolubile vitaminele A, D, E si K si hidrosolubile vitaminele din grupul B si vitamina C. Mineralele spre deosebire de vitamine sunt substante anorganice cu structura simpla care nu se pot fractiona si pe care organismul trebuie sa le procure din alimentatie. Ca si vitaminele, mineralele indeplinesc functii esentiale in corpul omenesc, fara sa constituie surse de calorii, acestea sunt necesare in cantitati mult mai mici decat proteinele, lipidele sau glucidele.

Start test

Teste online: Testul numarul 56 din categoria teste online din anatomie si medicina

« 11 12 13

14

15 16 17 »
«

»