´╗┐

Teste online din anatomie si medicina

teste din anatomie si medicina - pagina 13

Teste din anatomie si medicina: Stomatologie generala

Stomatologie generala

Stomatologia este stiinta care se ocupa cu studierea formatiunilor anatomice si cu tratarea bolilor care apar la nivelul cavitatii orale. Formatiunile anatomice care fac obiectul stomatologiei sunt grupate sub numele de aparat dento-maxilar, denumirea provine de la stoma care inseamna gura si logos care inseamna stiinta, mai exact stomatologia se ocupa de cercetarea etiologiei, patogeniei, clinicii, diagnosticului, tratamentului si profilaxiei afectiunilor organelor si sistemelor teritoriului oro-maxilo-facial al organismului uman, la baza careia stau metodele stomatologice de tratament si totodata se ocupa si de elaborarea lor. Tu cat de bine stapanesti domeniul stomatologiei?

Start test

Teste online: Testul numarul 49 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Fobia, teama irationala si persistenta

Fobia, teama irationala si persistenta

Specialistii spun ca este normal sa simtim frica pe timpul unei furtuni puternice, daca ne aflam in padure, insa cand ne aflam acasa, in mijlocul orasului, si suntem inspaimantati la gandul ca vom fi fulgerati in casa, fara a putea sa ne stapanim aceste sentimente de teroare, desi stim ca reactia este exagerata, atunci vorbim de dezvoltarea unei fobii.

Start test

Teste online: Testul numarul 50 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Fobia, stare de teama obsedanta

Fobia, stare de teama obsedanta

Spre deosebire de alte tulburari anxioase, in care teama este difuza si uneori persoana nici nu stie de ce anume se teme, in cazul fobiilor obiectul fricii este bine delimitat si cunoscut. Persoana se poate teme de animale: caini, serpi, broaste, de fenomene: naturale traznet, furtuna sau de unele situatii: transportul public, zborul cu avionul, condusul masinii, etc. Frica este intensa si persistenta si apare de indata ce persoana ia contact cu obiectul fobiei, putind avea loc un atac de panica circumscris situational. Persoanele care sufera de fobii inteleg ca frica lor este excesiva si exagerata, dar nu pot face nimic pentru a diminua intensitatea anxietatii.

Start test

Teste online: Testul numarul 51 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Fobia, starea de frica bolnavicioasa nemotivata

Fobia, starea de frica bolnavicioasa nemotivata

Specialistii spun ca frica este o reactie normala la situatiile care ne pun in pericol producandu-ne o reactie, de fuga, atunci cand stimulul advers este foarte puternic, sau de lupta, atunci cand simtim ca putem sa il infruntam. Fobia este o frica ce depaseste ratiunea si pe care o dezvoltam ori de cate ori suntem expusi la situatia respectiva sau la stimulul respectiv sau doar ne imaginam stimulul.

Start test

Teste online: Testul numarul 52 din categoria teste online din anatomie si medicina

« 10 11 12

13

14 15 »
«

»