´╗┐

Teste online din anatomie si medicina

teste din anatomie si medicina - pagina 13

Teste din anatomie si medicina: Sistemul nervos 4

Sistemul nervos 4

Componentele principale ale sistemului nervos sunt nervii, care leaga sistemul nervos central de alte parti ale corpului, si ganglionii nervosi care sunt grupe de celule nervoase situate in diverse puncte ale sistemului nervos. Un nerv este un fascicul alcatuit din fibre motorii si senzitive, impreuna cu tesutul conjunctiv si vasele sanguine. Nervii principali, in numar de 43 de perechi, isi au originea in sistemul nervos central, acestia sunt impartiti astfel: 12 perechi se desprind din portiunea inferioara a creierului denumiti nervii cranieni si 31 perechi din maduva spinarii denumiti nervii spinali.

Start test

Teste online: Testul numarul 49 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Tesuturile

Tesuturile

Tesuturile sunt formate dintr-o grupare de doua sau mai multe celule care indeplinesc aceiasi functie, structura si aceiasi origine. Toate celulele care intra in alcatuirea corpului omenesc trec printr-o secmentare si provin din celula ou (zigot). Tu cat de bine stapanesti acest domeniu?

Start test

Teste online: Testul numarul 50 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Celula 1

Celula 1

Celula este unitatea de baza, structurala si functionala, a tuturor organismelor vii, fiind cea mai mica unitate de viata cunoscuta, care poate fi clasificata ca o vietate, si este adesea numita bloc de viata. Termenul descriptiv pentru cea mai mica structura de viata biologica, a fost inventat de catre Robert Hooke intr-o carte pe care a publicat-o in anul 1665, cand a comparat celulele de pluta pe care le-a vazut prin microscopul sau cu micile camere de locuit ale calugarilor.

Start test

Teste online: Testul numarul 51 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Celula 2

Celula 2

Celula este un element constitutiv fundamental al organismelor vii, alcatuita din membrana, citoplasma si nucleu, reprezentand cea mai simpla unitate anatomica. Exista organisme, cum ar fi cele mai multe bacterii care sunt unicelulare, adica constau dintr-o singura celula, sau alte organisme, cum ar fi oamenii care sunt multicelulare. Un om are aproximativ 100 bilioane de celule. Dimensiunea tipica a celulei este de 10μm iar masa tipica celulei este de 1 nanogram. Cea mai lunga celula umana este de aproximativ 135 μm si se gaseste in cornul anterior din maduva spinarii in timp ce celulele granulare din cerebel, cele mai mici, pot avea circa 4 μm.

Start test

Teste online: Testul numarul 52 din categoria teste online din anatomie si medicina

« 10 11 12

13

14 15 16 »
«

»