´╗┐

Teste online din anatomie si medicina

teste din anatomie si medicina - pagina 12

Teste din anatomie si medicina: Analizatorii 3

Analizatorii 3

Analizatorii sunt sisteme complexe, cu un mare grad de integralitate morfo-functionala, care au rolul de a receptiona stimuli specifici, de a genera si conduce influxuri nervoase si de a forma senzatii corticale specifice si constiente, pe baza analizei influxurilor nervoase.

Start test

Teste online: Testul numarul 45 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Sistemul nervos 1

Sistemul nervos 1

Sistemul nervos este responsabil pentru mentinerea homeostaziei, adica a echilibrului intern al corpului. Elementele principale ale sistemului nervos sunt neuronii si celulele gliale, cu rol de sustinere si de protectie. Cu cat urcam pe scara de evolutie a organismelor, sistemul nervos devine tot mai complex, iar posibilitatile lui de a receptiona, interpreta si reactiona corespunzator informatiilor din mediul inconjurator sunt tot mai perfectionate.

Start test

Teste online: Testul numarul 46 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Sistemul nervos 2

Sistemul nervos 2

Sistemul nervos este esential pentru perceptia senzoriala, perceptia durerii si a placerii, controlul miscarilor si reglarea functiilor corpului, ca de exemplu respiratia. Sistemul nervos este cea mai complexa structura a organismului si de asemenea vitala pentru dezvoltarea limbajului, gandirii si memoriei. In centrul sau se gasesc creierul si maduva spinarii, care, in final, controleaza tot tesutul nervos din celelalte parti ale corpului.

Start test

Teste online: Testul numarul 47 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Sistemul nervos 3

Sistemul nervos 3

Unitatile functionale ale sistemului nervos sunt milioanele de celule nervoase interconectate ce poarta numele de neuroni. Functia neuronilor este oarecum asemanatoare cu cea a circuitelor dintr-un aparat electric complex, deoarece preiau semnalele dintr-o parte a sistemului nervos si le transmit alteia, unde ele pot fi retransmise altor neuroni pentru a determina o anumita actiune. Neuronii sunt clasificati in trei tipuri, in raport cu functia lor: neuroni senzitivi, care transmit informatia de la organele de simt ale corpului la sistemul nervos central; neuroni integrativi care proceseaza informatia primita; neuroni motori, care initiaza actiunile voluntare si involuntare.

Start test

Teste online: Testul numarul 48 din categoria teste online din anatomie si medicina

« 9 10 11

12

13 14 15 »
«

»