´╗┐

Teste online din anatomie si medicina

teste din anatomie si medicina - pagina 12

Teste din anatomie si medicina: Vitamine si minerale

Vitamine si minerale

Vitaminele sunt substantele cu structura complexa care nu pot fi sintetizate de catre organism, insa a caror prezenta in corpul uman este necesara pentru indeplinirea unor functii esentiale ale acestuia. Vitaminele se deosebesc de proteine, lipide sau glucide, prin faptul ca nu reprezinta surse de calorii si sunt necesare in cantitati mult mai mici decat acestea. In functie de modul in care se dizolva in diverse solutii, vitaminele sunt clasificate in liposolubile vitaminele A, D, E si K si hidrosolubile vitaminele din grupul B si vitamina C. Mineralele spre deosebire de vitamine sunt substante anorganice cu structura simpla care nu se pot fractiona si pe care organismul trebuie sa le procure din alimentatie. Ca si vitaminele, mineralele indeplinesc functii esentiale in corpul omenesc, fara sa constituie surse de calorii, acestea sunt necesare in cantitati mult mai mici decat proteinele, lipidele sau glucidele.

Start test

Teste online: Testul numarul 45 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Kinetoprofilaxie

Kinetoprofilaxie

Kinetoprofilaxia este considerata drept parte integranta si ramura de avangarda a terapiei prin miscare, constituita pe axioma unanim acceptata in stiintele medicale conform careia este mai usor sa previi decat sa tratezi. Kinetoprofilaxia studiaza procesul de optimizare a starii de sanatate si de prevenire a imbolnavirii, organismului uman, cu ajutorul exercitiilor fizice prin aplicarea exercitiilor aerobice pe principiile stiintei antrenamentului medical. Kinetoprofilaxia se aplica: omului sanatos, pentru a-l feri de boli sau de aparitia sindromului de deconditionare, omului varstnic, la care deconditionarea a aparut, pentru a-l feri de agravarea si organicizarea ei sau omului bolnav pentru a-l feri de aparitia unor agravari sau complicatii.

Start test

Teste online: Testul numarul 46 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Anatomia dintelui

Anatomia dintelui

Dintele impreuna cu aparatul sau de sustinere numit parodontiu, constituie o unitate morfologica si functionala, pe care o numim organ dentar sau odonton. Din punct de vedere anatomic dintele este compus din doua parti: prima este coroana, adica acea partea a dintelui ce contribuie la masticatie, fonatie si fizionomie, pe cand a doua parte este radacina, ce reprezinta partea dintelui inclusa in os. Testeaza-ti cunostintele stomatologice parcurgand acest test privind anatomia dintelui.

Start test

Teste online: Testul numarul 47 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Stomatologie generala

Stomatologie generala

Stomatologia este stiinta care se ocupa cu studierea formatiunilor anatomice si cu tratarea bolilor care apar la nivelul cavitatii orale. Formatiunile anatomice care fac obiectul stomatologiei sunt grupate sub numele de aparat dento-maxilar, denumirea provine de la stoma care inseamna gura si logos care inseamna stiinta, mai exact stomatologia se ocupa de cercetarea etiologiei, patogeniei, clinicii, diagnosticului, tratamentului si profilaxiei afectiunilor organelor si sistemelor teritoriului oro-maxilo-facial al organismului uman, la baza careia stau metodele stomatologice de tratament si totodata se ocupa si de elaborarea lor. Tu cat de bine stapanesti domeniul stomatologiei?

Start test

Teste online: Testul numarul 48 din categoria teste online din anatomie si medicina

« 9 10 11

12

13 14 15 »
«

»