´╗┐

Teste online din anatomie si medicina

teste din anatomie si medicina - pagina 12

Teste din anatomie si medicina: Alimentatia

Alimentatia

Alimentatia este obligatorie pentru mentinerea vietii reprezentand unul din factorii externi cei mai importanti, cu influenta asupra starii de sanatate fizica si psihica. Alimentatia reprezinta domeniul in care se fac cele mai grave erori, deoarece omul modern se hraneste intr-un mod nesanatos, mananca prost si mult, fapt ce face ca o persoana din doua sa sufere de exces de greutate. Aceasta are efect nefast asupra sistemului osos, a scheletului si asupra aparatului motor, in special asupra partii inferioare a corpului. Alimentatia sanatoasa defineste o alimentatie adaptata si echilibrata atat energetic cat si nutritional, astfel incat sa satisfaca nevoile proprii fiecarui individ pentru sustinerea si intretinerea organismului in conditii optime. Alimentatia sanatoasa asigura dezvoltarea optima a organismului, mentine starea de sanatate, previne imbolnavirile si astfel creste speranta de viata si calitatea acesteia. Obiectivele alimentatiei sunt: asigurarea energiei necesare organismului si acoperirea nevoilor nutritionale, ceea ce presupune includerea tuturor nutrientilor in cantitati si proportii optime.

Start test

Teste online: Testul numarul 45 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Vitamine si minerale

Vitamine si minerale

Vitaminele sunt substantele cu structura complexa care nu pot fi sintetizate de catre organism, insa a caror prezenta in corpul uman este necesara pentru indeplinirea unor functii esentiale ale acestuia. Vitaminele se deosebesc de proteine, lipide sau glucide, prin faptul ca nu reprezinta surse de calorii si sunt necesare in cantitati mult mai mici decat acestea. In functie de modul in care se dizolva in diverse solutii, vitaminele sunt clasificate in liposolubile vitaminele A, D, E si K si hidrosolubile vitaminele din grupul B si vitamina C. Mineralele spre deosebire de vitamine sunt substante anorganice cu structura simpla care nu se pot fractiona si pe care organismul trebuie sa le procure din alimentatie. Ca si vitaminele, mineralele indeplinesc functii esentiale in corpul omenesc, fara sa constituie surse de calorii, acestea sunt necesare in cantitati mult mai mici decat proteinele, lipidele sau glucidele.

Start test

Teste online: Testul numarul 46 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Kinetoprofilaxie

Kinetoprofilaxie

Kinetoprofilaxia este considerata drept parte integranta si ramura de avangarda a terapiei prin miscare, constituita pe axioma unanim acceptata in stiintele medicale conform careia este mai usor sa previi decat sa tratezi. Kinetoprofilaxia studiaza procesul de optimizare a starii de sanatate si de prevenire a imbolnavirii, organismului uman, cu ajutorul exercitiilor fizice prin aplicarea exercitiilor aerobice pe principiile stiintei antrenamentului medical. Kinetoprofilaxia se aplica: omului sanatos, pentru a-l feri de boli sau de aparitia sindromului de deconditionare, omului varstnic, la care deconditionarea a aparut, pentru a-l feri de agravarea si organicizarea ei sau omului bolnav pentru a-l feri de aparitia unor agravari sau complicatii.

Start test

Teste online: Testul numarul 47 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Anatomia dintelui

Anatomia dintelui

Dintele impreuna cu aparatul sau de sustinere numit parodontiu, constituie o unitate morfologica si functionala, pe care o numim organ dentar sau odonton. Din punct de vedere anatomic dintele este compus din doua parti: prima este coroana, adica acea partea a dintelui ce contribuie la masticatie, fonatie si fizionomie, pe cand a doua parte este radacina, ce reprezinta partea dintelui inclusa in os. Testeaza-ti cunostintele stomatologice parcurgand acest test privind anatomia dintelui.

Start test

Teste online: Testul numarul 48 din categoria teste online din anatomie si medicina

« 9 10 11

12

13 14 15 »
«

»